RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Vil trolig aldri jobbe i fengsel igjen

Sist oppdatert:
Torturdømte Arshad Mahmood (39) er nå dømt for å ha befridd en fange som var på permisjon.

(iOslo.no) Arshad Mahmood ble i fjor dømt til ni års forvaring i Øvre Romerike tingrett for å ha fanget og torturert tre narkotikaselgere på Romerike.

Avtalt kidnapping
Nå er han også dømt til to års fengsel i Oslo tingrett for å ha medvirket da Mohammad Akbar (26) rømte fra permisjon fredag 7. juli 2006. Det som tilsynelatende virket som en kidnapping av fangen, fant tingretten bevist at var avtalt spill, til tross for at alle de tre tiltalte nektet.

De to fengselsbetjentene som fulgte Akbar da han rømte, er fortsatt sykmeldte fra jobbene sine - halvannet år etter hendelsen.

Akbar sonet en dom da han fikk permisjon fra Oslo fengsel for å besøke sin syke mor på Alnabru. Sammen med en kvinnelig og en mannlig fengselsbetjent dro han hjem til familien, og satte seg til å spise frokost sammen med dem.

Da kom to maskerte og bevæpnede menn i leiligheten og rettet våpen mot arrestforvarerne. Oslo tingrett mener det er bevist at dette var Arshad Mahmood sammen med den tredje tiltalte, Asghar Nadeem (24), som kom for å befri Akbar. Nadeem ble dømt til fengsel i to og et halvt år for befrielsesaksjonen.

Fortsatt sykmeldte
Ifølge dommen har de to fengselsbetjentene fått store problemer etter hendelsen. Sakkyndige konkluderer med at det er mindre sannsynlig at noen av dem noensinne vil komme tilbake i jobbene sine som fengselsbetjenter etter hendelsen.

De satt tapet sammen i rundt 45 minutter før de klarte å komme seg løs etter hendelsen.

Oslo tingrett dømte også de tre til å betale fengselsbetjentene 100.000 kroner hver i oppreisning.

Les flere saker fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere