RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil tvinge alle til å gifte seg hos fogden

Sist oppdatert:
SV og Venstre vil skille den juridiske delen av ekteskapet fra den religiøse. Forslaget kan få flertall i Stortinget, og da må alle til byfogden for å gifte seg.

- Dette gjøres i veldig mange andre europeiske land, sier Trine Skei Grande, Venstres parlamentariske leder til Aftenposten.

For å skille det juridiske og religiøse, vil Venstre at alle må formelt gifte seg hos byfogden, både kristne, humanetikere og muslimer.

I utkast til nytt partiprogram for Venstre foreslåes det en ordning der man på tinghuset kan velge en miniseremoni, dersom man etterpå skal ha en kirkelig velsignelse, og en litt mer omfattende seremoni dersom man utelukkende velger såkalt borgerlig vielse.

Forslaget får støtte fra SV.

- Dette har vi foreslått tidligere. Vi vil skille det juridiske og det religiøse, sier May Hansen, SVs familiepolitiske talskvinne på Stortinget, til Aftenposten.

Både Høyre og Arbeiderpartiet vurderer forslaget som interessant, og det kan dermed få flertall i Stortinget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere