RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil tvinge kriminelle hjem

Sist oppdatert:
Kommunalminister Erna Solberg vil at utenlandske fanger raskere skal tvinges ut av norske fengsler og over til soning i hjemlandet.

I et brev Kommunaldepartementet nylig har sendt Utlendingsdirektoratet og Utlendingsnemnda, ber departementet om at det å sende kriminelle utlendinger hjem så raskt som mulig gis høy prioritet.

– Dette er en kjent problemstilling. Det handler om at norske fengselsplasser ikke bør fylles opp av personer som kan sone i sine hjemland, og det handler om å løse slike saker så raskt og smidig som mulig, sier statssekretær Cathrin Bretzeg i Kommunal- og regionaldepartementet til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Bakgrunnen er at en tilleggsprotokoll til den europeiske overføringskonvensjonen i visse tilfeller gir mulighet til å bruke tvang for å få overført innsatte til sine hjemland. Men ifølge Utlendingsdirektoratet gjelder dette bare et fåtall av de 291 utlendingene som sonet i norske fengsler i fjor, blant annet fordi det bare er USA, Canada og europeiske land som har undertegnet konvensjonen. Derfor stiller UDI seg derfor undrende til at Kommunaldepartementet kan hevde at saksbehandlingstiden i utvisningssaker er den viktigste grunnen til at overføring av innsatte til sine hjemland ikke lar seg gjennomføre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere