Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil utvide abortgrensen

Foto: (EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Arbeiderpartikvinnene vil fjerne abortnemndene og utvide dagens grense for selvbestemt abort fra 12 til 16 uker. - Det vil øke abortpresset, frykter KrF.

I dag blir søknader om abort etter tolvte svangerskapsuke behandlet i en nemnd. Det vil Ap-kvinnene ha slutt på.

– Spørsmålet blir hvem som skal bestemme over kvinnens kropp. Nemnder som forskjellsbehandler etter hvor man bor er fullstendig uakseptabelt, sier Karita Bekkemellem Orheim som leder Kvinnepolitisk styre i Arbeiderpartiet, til NRK.

Undersøkelser viser at abortnemndene forskjellsbehandler søknadene om abort etter tolvte svangerskapsuke. Det kan være vanskeligere å få innvilget en slik søknad på Sørlandet enn det er på Østlandet.

97 prosent av de om lag 14.000 abortene som hvert år foretas her i landet blir gjennomført før tolvte svangerskapsuke. I fjor kom det inn 641 søknader om abort etter tolvte uke, 510 fikk søknaden innvilget.

Kristelig Folkeparti, som har programfestet å oppheve abortloven, er naturlig nok ikke så veldig glad for forslaget fra Ap-kvinnene.

– Forslaget svekker rettsvernet for ufødt liv ytterligere og øker abortpresset. I stedet burde man rette fokus på hvordan en kan skape en ens og bedre praksis i abortnemndene, sier arbeidsutvalget i Kristelig Folkeparti i en uttalelse tirsdag.

Utvalget ber også ledelsen i Arbeiderpartiet om å avklare om de stiller seg bak forslaget.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!