RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil vite mer om astma

Sist oppdatert:
Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) ber helsemyndighetene styrke satsningen på forskning, behandling og pasientopplæring på astma.

- Vi har for liten kunnskap om årsaken til astma. Norske helsemyndigheter må ta de høye sykdomstallene alvorlig, og innfri tidligere løfter om forskning og forebyggende innsats for å stanse økningen av disse sykdommene. Dette gjelder også forskning, diagnostisering, behandling og opplæring, sier forbundsleder i Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF), Mette Guldberg i en pressemelding.

I forbindelse med Verdens Astmadag tirsdag 4. mai, ønsker NAAF å rette søkelyset mot det økende problemet astma utgjør. Ifølge forbundet er rundt 10 prosent av befolkningen her i landet rammet av sykdommen.

NAAF gir i en pressemelding utrykk for at staten må gi økonomisk støtte til fortsatt drift, videreutvikling og evaluering av opplæringsverktøyet i Nasjonal Plan for Astmaskoler.

Norges Astma- og Allergiforbund bidrar selv på forskningssiden, og støtter gjennom sitt eget forskningsfond ulike prosjekter som leter etter svar på årsakene til astma og allergi.

Astma er en kronisk sykdom i luftveiene som fører til anfall med tung pust eller hoste. Astmaanfall utløses av ulike faktorer som allergi, tobakksrøk, støv, forurensing, tåke, rå luft, kulde, gasser, sterke lukter, stress, medisiner, fysisk aktivitet, virus og infeksjoner, heter det i pressemeldingen.

Mer informasjon om astma finner du på forbundets nettsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere