RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen)

Vil vrake Sponheim

Sist oppdatert:
Venstre-leder Lars Sponheim blir foreslått vraket som listetopp i Hordaland.

Et flertall av medlemmene i Bergen Venstre sa i kveld nei til Sponheim som toppkandidat foran Stortingsvalget neste høst.

Lars Sponheim gikk bokstavelig talt Venstre tilbake i rikspolitikken da han vandret over fjellet til Stortinget i 1993. Men tre perioder i Oslo må være nok mener flertallet i Bergen Venstre.

- I dag har altså et flertall på Bergen Venstres prøvenominasjon har valgt å støtte Kjell Alvheim, mens et mindretall ønsker Lars Sponheim, sier Henrik Glette som er leder i Bergen Venstre til TV 2 Nyhetene.

Kjell Alvheim som flertallet i Bergen Venstre vil ha i stedet for Sponheim, var statssekretær både i forsvarsdepartementet og i arbeids- og administrasjonsdepartementet i den første Bondevik-regjeringen.

Med 20 mot 16 stemmer vraket Bergen Venstre Sponheim til fordel for Alvheim på topplassen i sin innstilling til nominasjonskomiteen i Hordaland Venstre.

Skuffet lokallagsleder
- Jeg forholder meg til det flertallet ønsker, men samtidig er det mot mine ønsker for jeg mener personlig at Lars Sponheim er den som best kunne representert oss, sier Glette til TV 2.

Han legger ikke sjul på at han er skuffet over utfallet.

- Ja, jeg er skuffet over det, det er jeg, sier Glette.

Innen 10. september skal alle lokallagene i Hordaland Venstre ha sendt inn sine forslag til nominasjonskomiteen. Nominasjonsmøtet finner sted 26. november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere