*Nettavisen* Nyheter.

Vill biljakt på biltyv

Fem politibiler klarte ikke å stoppe bildesperadoen, som endte opp med å lage fullt trafikkaos.

14.02.07 12:27

(iBergen.no) : Dramaet startet klokken 11.10 onsdag formiddag, da en kvinnelig drosjesjåfør oppdaget en stjålet Toyota Hiace campingbil på Landås. Taxisjåføren ringte bilens eier, som igjen varslet politiet. På Landås la en politipatrulje seg etter bilen for å stoppe den, men den mannlige biltyven hadde ingen intensjoner om å la seg fakke så lett.

– Bilen ville ikke stanse, og la i vei mot Nesttun og så ned mot sentrum igjen. Totalt var det etter hvert fem politipatruljer som jaktet på bilen, forteller operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Ifølge øyenvitner skal mannen ha holdt høy fart, og på Birkelundstoppen skal biltyven ha vært nær ved å kjøre på en fotgjenger.

Ingen av politibilene klarte å få stoppet bildesperadoen, men på Danmarksplass begikk han sin store tabbe.

Torpederte bil i kryss
– Der fant han ut at han skulle trenge seg forbi en annen bil, noe som ikke gikk så bra. Han kjørte inn i siden på denne bilen, og ble umiddelbart etter pågrepet. Nå er han på vei inn til oss, sier Andersen.

Varebilen og bilen som ble torpedert ble begge stående midt i krysset på Danmarksplass, og fører i øyeblikket til fullstendig kaos i krysset, som er et av byens travleste.

– Bilene står der og sperrer. Falck er på vei for å hente bilene, så verden går nok videre om en liten stund, sier operasjonsleder Andersen.

Ingen skadd
Totalt rakk biltyven å skade to biler. I tillegg til bilen som fikk en trøkk på Danmarksplass, kolliderte han også med en annen bil noen hundre meter lenger sør.

- Mannen kjørte borti bil nummer to da han kjørte forbi køen i Fjøsangerveien ved å kjøre på veiskulderen, forteller Andersen.

Ingen personer skal ha blitt skadd etter villmannsferden.

Bilen ble stjålet fra Møhlenpris en gang mellom klokken 22.30 og 06.15 i morges. Eieren av campingbilen har nå fått hentet bilen, men har måttet konstatere at doningen har fått betydelige skader.

- Takk til taxisjåfør
- Hele siden på bilen har fått seg en kraftig smell, og rattstammen er knekt. I tillegg har understellet fått seg en god del juling, og tyven har stjålet en god del verktøy. Men jeg har håp om at det skal bli bil av den igjen, sier eieren til iBergen.no.

Han uttrykker likevel stor glede over å ha fått bilen tilbake i tilnærmet kjørbar stand.

- Jeg vil gjerne få rette en spesiell takk til den kvinnelige taxisjåføren som ringte meg. Uten henne, spørs det om jeg hadde fått bilen tilbake, sier eieren.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.