*Nettavisen* Nyheter.

Vill flukt i grønn Maserati

Store politistyrker jaget en grønn italiensk sportsbil gjennom tre fylker før ferden endte i Oslo.

27.10.05 14:54

Biljakten startet i Asker der Tronrud bil på Billingstadsletta klokka 09.45 meldte at to personer hadde truet til seg en grønn Maserati 2001-modell og stukket av gårde i stor fart. Den eksklusive italienske sportsbilen har muskler så det holder, og den ville ferden gjennom tre fylker gikk til dels i svært stor fart.

To pågrepet
To menn, 27 og 32 år gamle, er nå pågrepet.

- Saken etterforskes som et ran, sier politiførstebetjent Laila Stenersen ved Asker politistasjon til TV 2 Nettavisen. Ifølge politiet skal de to først ha forsøkt å lure til seg bilen. Da det ikke gikk, begynte de å opptre truende. Til slutt turde ikke betjeningen annet enn å levere ut nøklene.

Full tank
I Modum i Buskerud hadde de to biltyvene fyllt tanken uten å gjøre opp for seg, og klokka 11.34 meldte politiet der at de hadde tatt opp jakten fra Modum mot Hokksund, men hadde mistet bilen av syne.

For sent med spikermatte
I Drammen forsøkte politiet å sette opp en politisperring og legge ut spikermatter, men det rakk de ikke.

- Vi kom ikke i posisjon før det var for sent, sier operasjonsleder Olav Myrvold ved Søndre Buskerud politidistrikt til TV 2 Nettavisen. Da spikermatta var ute, hadde bilen allerede passert.

Deretter dukket bilen opp i Lier og kjørte inn på E18. Der bar det i stor fart innover mot Lysaker og Oslo.

Tauet tilbake
Klokka 11.50 kunne politiet i Oslo at biljakten omsider var avsluttet.

- Bilen ble stoppet mellom Festningstunnelen og Ekeberg. Vi hadde en bil foran og en bil bak og lagde kø, så den ikke kom videre, forteller operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

To personer ble pågrepet, og bilen er nå tauet tilbake til Asker. Den ville flukten til tross; ingen kom til skade, og det er ikke meldt om skader på bilen eller andre kjøretøyer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tilhører kunde
- Bilen tilhører en av våre kunder og hadde vært inne til service. Saken er nå politianmeldt, sier daglig leder Stig Rognes i Tronrud Bil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.