*Nettavisen* Nyheter.

Ville brenne dårlig betaler

Foto: (Jørgen Berge/TV 2 Nettavisen)

Da oppdragsgiver nektet å betale regningen, sprutet mureren ham med rensevæske og truet med å tenne på.

26.10.06 08:17

35-åringen slapp unna med samfunnsstraff fordi han var i en presset situasjon på gjerningstidspunktet.

Nektet å betale
Bergenseren hadde utført større renoveringsarbeid på flere bad i en bygning tilhørende offeret i årsskiftet 2004-2005. Arbeidene var spesielt krevende, fordi det var heisstreik på det tidspunktet. Men da regningen kom, nektet entreprenøren å betale 70.000 kroner av det totale beløpet.

Etter som månedene gikk, kom 35-åringen i en stadig vanskeligere situasjon, både økonomisk og privat. 10. juni oppsøkte han entreprenøren for å diskutere den ubetalte delen av regningen. Men mureren møtte en iskald skulder inne på mannens kontor. Temperaturen i diskusjonen steg til farlige høyder da 35-åringen plutselig spratt opp og fisket en flaske opp fra lommen. Målrettet sprutet han entreprenøren i ansiktet og brystet med svært brannfarlig rensevæske.

Viste lighter
De to havnet i håndgemeng på gulvet, før 35-åringen reiste seg og holdt opp en lighter.

- Jeg er ikke redd for å tenne på. Og jeg vet hvor du bor, sa mannen mens han sperret døren for den skrekkslagne entreprenøren.

Etterhvert roet han seg ned og gikk rolig med politiet da disse ankom stedet.

- Farlige trusler
Bergen tingrett mente det måtte reageres alvorlig mot det den betegner som «farlige trusler». Samtidig trodde ikke dommerne at handlingen var planlagt fra murerens side, ettersom han, i forbindelse med arbeid, alltid hadde flasken i lommen.

«Retten peker på at tiltalte var i en særdeles vanskelig situasjon, både personlig og økonomisk, og handlingen bærer klart preg av den fortvilte situasjonen han var i.» heter det i dommen mot 35-åringen.

I tråd med aktors påstand, ble mannen dømt til 30 timers samfunnsstraff og saksomkostninger på 3000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.