RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) erkjenner nå straffskyld etter å ha drept stefaren Bjarte Hansen (58).
Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) erkjenner nå straffskyld etter å ha drept stefaren Bjarte Hansen (58). Foto: Marte Christensen (NTB scanpix)

Ville «ødelegge» den døde stefaren

Sist oppdatert:
Ruset og sliten ble Kim Andreas Kristiansen så provosert over oppførselen til den syke stefaren at han drepte ham med flere knivstikk. At han etterpå parterte den døde, forklarer 24-åringen med at han ville «ødelegge» stefaren.

En vanskelig barndom preget av et utrygt hjem hvor rus og vold var dagligdags, var bakteppet Kim Andreas Kristiansen tegnet i Sør-Gudbrandsdal tingrett torsdag.

Han erkjente straffskyld for å ha drept og partert Bjarte Hansen (58) natt til 14. august i fjor, men forsøkte å gi retten innblikk i år med omsorgssvikt for å forklare.

Les også:Tiltalte erkjente straffskyld etter drap på stefar

Terapi for aggresjon

Uventet måtte han i fjor sommer dele leiligheten sin med stefaren som var kommet syk tilbake fra pensjonisttilværelsen sin på Kreta. Da hadde Kim Andreas Kristiansen allerede i et halvt år gått i terapi for å mestre sinnet han følte overfor stefaren. Under påvirkning av beroligende piller og mye brennevin natt til torsdag 14. august førte nok en konfrontasjon mellom de to til det bestialske drapet.

Denne skjebnesvangre natten virket ikke metoden 24-åringen hadde lært for å håndtere sinnet sitt.

– Jeg ble så sint der og da at jeg sier til meg selv at jeg ikke må gjøre noe. Jeg sier til meg selv at jeg må trykke på den mentale nødknappen som jeg har brukt i en årrekke, men den virket ikke den dagen, sa Kristiansen i retten.

Truet kamerat

Med flere knivstikk drepte han stefaren som satt i sofaen. Etter at det gikk opp for Kristiansen hva han hadde gjort, begynte han å dele den døde i flere stykker på gulvet i sokkelleiligheten i Øyer. I retten beskrev 24-åringen prosessen med at han ville «ødelegge» stefaren. Den bestialske parteringen ble en måte for Kristiansen å hevne seg på.

– Jeg ville bare ødelegge Bjarte Hansen fysisk, sa han.

Ved å true en kamerat til å hjelpe seg, forsøkte 24-åringen å skjule forbrytelsen. Likdelene fraktet vekk og etterlatt i et rykende bål i et turområde der de ble funnet dagen etter. Kim Andreas Kristiansen innså at han ville bli tatt og valgte å rømme til utlandet. Men etter ti dager på rømmen valgte han å melde seg for politiet i Rotterdam og ba om utlevering til Norge.

Les også:Siktet for Øyer-drapet tilbake i Norge

– Jeg var ikke klar for konsekvensene der og da, sa han om årsaken til flukten.

(Artikkelen fortsetter under bildet) 

Kim Andreas Kristiansen

Nekter søsken erstatning

Ettersom Kim Andreas Kristiansen har erkjent straffskyld etter tiltalen, skal Sør-Gudbrandsdal tingrett først og fremst finne fram til riktig dom for 24-åringen.

Påtalemyndigheten mener det er klare straffeskjerpende momenter i saken på grunn av parteringen og forsøkene på å skjule forbrytelsen. Den tiltalte selv mener derimot at forhistorien med den vanskelig oppveksten innebærer at dommerne må foreta en annen vurdering.

Kristiansen avviser de tre ste- og halvsøsknenes krav om oppreisningserstatning for drapet på faren deres.

– Jeg vet hvor vanskelig det er for de pårørende. Jeg tror ikke penger er det som kommer til å løse denne saken. Hvis de føler det slik så ok, men jeg tror det eneste som hjelper er at vi snakker sammen, sa Kristiansen mens han så mot de tre søsknene som var til stede i salen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere