RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville du spist dette?

Sist oppdatert:
Utviklingen er alarmerende, advarer Tollvesenet.

Tall for første halvår viser at det ble gjort 196 beslag av smuglerkjøtt - mot 146 beslag i samme periode i fjor.

Tollerne fikk cirka 15 tonn smuglerkjøtt på lager første halvår i fjor - og hele 36 tonn kjøtt i samme periode i år, viser statistikken fra tollvesenet.

Butikker og restauranter selger om lag ett hundre tonn ulovlig kjøtt i år. Det er nesten en tredobling fra i fjor, viser tall fra Tollregion Oslo og Akershus.

Tonnevis
- Det er store mengder det dreier seg. Jeg overdriver ikke hvis jeg sier at det kommer inn mellom ett og to tonn ulovlig kjøtt i uka som skal til Oslo, sier kontrollsjef Oddvar Sæther til NRK.

Smuglerkjøttet kan også være direkte helseskadelig:

Seksjonssjef Gry Holmbakken i Mattilsynet sier til Nettavisen at det er en viss risiko for å bli syk av dette kjøttet fordi det er lagret og transportert under klanderverdige forhold.

Mage til besvær
- Med kjøtt har man alltid en risiko for at det følger med sykdomsfremkammelige bakterier - derfor må det oppbevares kjølig. Ellers kan du få alt fra diaré og oppkast - til farligere ting som å bli smittet av e.coli.

Hun ser det stort sett er mage- og tarmbakterier som skaper trøbbel.

Mattilsynet gjør sitt for å bekjempe veksten:

- Vi forsøker å følge opp tips fra publikum, har jevnlig tilsyn i risikobedrifter og tar affære straks det er nødvendig, avslutter Holmbakken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere