*Nettavisen* Nyheter.

Ville gjenopplive levende pasient

Foto: Illustrasjon Scanpix

Selv om pasienten var våken og gjentatte ganger snakket til ham, insisterte legen på at pasientens hjerte hadde stanset, og startet hjertekompresjon.

08.11.04 10:54

Legen sluttet ikke før han ble stoppet av ambulansepersonell som var til stede, og avviser ifølge VG at han gjorde noen feil.

Førstehjelpskurs
Fylkeslege Petter Schou i Oslo og Akershus frykter imidlertid at legen vil gjøre samme tabben på nytt, og foreslår derfor i et brev til Statens helsetilsyn å sende legen på førstehjelpskurs.

- Jeg synes det er betimelig, ettersom legen her har vist en så stor mangel på kunnskaper, sier Schou til VG.

Episoden skjedde i vår. Kvinnen oppsøkte Akershus-legen etter å ha følt ubehag i brystet i forbindelse med en følelsesmessig stressende situasjon. Under undersøkelsen hørte kvinnen legen si at hun ikke hadde puls, og at han ville starte gjenoppliving.

Gransket hendelsen
Selv om pasienten sa til legen at hun følte dette var ubehagelig, fortsatte han gjenopplivingen og forklarte at det var nødvendig fordi hjertet hennes hadde stanset. Først da ambulansepersonell grep inn, stanset gjenopplivingen av den levende kvinnen.

Helsetilsynet i Oslo og Akershus har gransket hendelsen i flere måneder, og sendte i slutten av forrige måned saken over til Statens helsetilsyn og ba dem gi legen en advarsel, skriver VG.

Legen vil overfor avisen ikke kommentere saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.