RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville ha heimkok med på cella

Sist oppdatert:
Ravende full skulle den savnede mannen taes med på cella. Han ville bare smugle med seg litt proviant først.

(iBergen.no) Men den ulovlige nistepakken falt ikke i smak hos politiet, som hadde lett etter mannen i dagesvis. Da var det bare å dra fram bøteblokken.

I Bergen tingrett nylig ble boten stadfestet, samt at 46-åringen må betale saksomkostninger.

Lurte flaske med
Det var i juli i fjor at mannen var meldt savnet fra sitt hjem, og politiet fikk tips om at han trolig befant seg på en gitt adresse. En patrulje bestemte seg for å oppsøke adressen og sjekke ut opplysningen.

Og ganske riktig, der var 46-åringen på besøk hos en kamerat. Begge var kraftig beruset da de ustøe åpnet døren til boligen. Politibetjentene ønsket å ta den savnede mannen med seg. Han var velvillig med, men ville først lure med seg en flaske i jakken. Da politimennene undersøkte denne nærmere, viste innholdet seg å være hjemmebrent.

- Visste ikke det var ulovlig
I boligen ble det funnet ytterligere én halvannenliters flaske med hjemmebrent. På spørsmål fra betjentene svarte 46-åringen ærlig at spriten var hans. Han nektet imidlertid for at han kjente til forbudet mot omsetning av hjemmebrent.

Den forklaringen kjøpte verken politiet eller retten. Etter å først ha fått en bot han nektet å vedta, ble saken prøvd for domstolen. Også den mente det ikke var unnskyldende å være uvitende om loven angående ulovlig sprit.

46-åringen, som også tidligere er straffedømt, må dermed betale 1500 kroner i bot, i tillegg til 800 kroner i saksomkosteninger.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere