Gå til sidens hovedinnhold

- Ville ha onani i avhør

Da kvinnen kom inn til politiavhør, skal politimannen ha låst kontordøren og tilbudt henne å strippe og onanere for ham.

Under avhøret, som skal ha funnet sted i januar i fjor, spurte politimannen også kvinnen om hvilken former for sex hun likte, hvilke «stillinger» hun og samboeren brukte og om kvinnen og hennes samboer benyttet seg av noen sex-hjelpemidler.

Nå er den 48 år gamle politimannen sex-tiltalt for andre gang.

I mars 2005 ble den samme mannen frifunnet av Follo tingrett for lignende forhold. Da sto han tiltalt for seksuell handling mot fem kvinner.

Nå er den 48 år gamle politimannen sex-tiltalt på nytt - denne gang for seksuell handling mot to kvinner, og for å ha utvist krenkende seksuell adferd overfor noen som ikke har samtykket i det.

I tillegg er han tiltalt for å ha benyttet seg av stillingen sin for å få noen til å gjøre noe eller tåle noe, samt grov uforstand i tjenesten.

Beføling og sex-spørsmål
Påtalemyndigheten, ved Spesialenheter for politisaker, mener politimannen i januar 2005 på en politistasjon i Follo politidistrikt, skal ha stilt seg inntil en kvinne, lagt en hånd på skuldrene hennes og ført hånden på innsiden av klærne hennes og ned mot brystene hennes.

Deretter skal han ha låst døra til kontoret, før han tilbød kvinnen å kle av seg og onanere i hans påsyn.

To måneder senere, den 15. mars, skal han ifølge tiltalen ha stilt seg bak en kvinne som sto opp mot en vegg på politistasjonen.

Han skal ha lagt hendene på henne og ført hendene på innsiden og utsiden av klærne rundt mot og på hennes bryster.

Suspendert
Politimannen har vært suspendert fra sin stilling som etterforsker i lengre tid som følge av de nevnte sakene.

I den nye tiltalen ber påtalemyndigheten om at politimannen må fratas stillingen sin, og at han mister retten til å ha offentlige verv i fremtiden.

Nettavisen har vært i kontakt med 48-åringen men han ønsker ikke kommentere tiltalen. Det har ikke lykkes Nettavisen å få en kommentar fra tiltaltes forsvarer, advokat Erling O. Lyngtveit.

- Men mannen har ikke erkjent straffskyld i forhold til tiltalen, sier regionleder Johan Martin Welhaven i Spesialenheten for politisaker til Nettavisen.

Welhaven skal være aktor når saken kommer for retten 11. januar i Follo tingrett

Ikke trodd

Det var i mars i fjor at politimannen sto tiltalt for seksuelle handlinger eller forsøk på seksuelle handlinger mot fem kvinner. Episodene skulle ha funnet sted i 2004, blant annet på politistasjonen.

Ifølge tiltalen skulle etterforskeren ha befølt en kvinne hjemme i hennes leilighet. Han skulle også ha befølt brystene hennes mens de befant seg inne på et kontor på politistasjonen.

En annen gang skulle han ha tatt på brystet til en kvinne inne på samme kontor.

Politimannen var også tiltalt for å a utvist grov utforstand i tjenesten.

Politimannen ble frifunnet av Follo tingrett, blant annet fordi retten ikke trodde på kvinnene. Flere av dem var rusmisbrukere og en flere ganger tvangsinnlagt som psykiatrisk pasient. En sak ble også vurdert som foreldet og aktoratet gikk dermed inn for frifinnelse

Senere i vår skal ankesaken i forbindelse med den første befølings-saken opp i Borgarting lagmannsrett.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter