*Nettavisen* Nyheter.

Ville hjelpe overvåkede muslimer mot PST

Asghar Ali Foto: Scanpix

Islamsk Råd Norge fjerner tilbud til muslimer som blir utsatt for «mobbing og diskriminering» fra PST.

19.02.10 21:12

På hjemmesiden til Islamsk Råd Norge har organisasjonen en lenke til tjenestetilbudet Trygg Muslim. I en presentasjon av tjenesten skriver IRN følgende:

«Selv med iherdig innsats fra muslimer om å skape et tryggere samfunn i Norge opplever våre medlemmer stadig større form for mobbing og diskriminering i sin hverdag. Siste eksempelet er PST sin overvåking av muslimer i Norge.»

Les også: PST: - Økt terrorfare i Norge

Og videre heter det:

«Trygg Muslim blir muslimenes tilbud fra IRN med en førstetjenesteservice. Man vil få tildelt et nettverk av kompetansedyktige personer til å følge opp saken videre.

Les også: - PST følger Mohyeldeen

- Ligger brakk
Da Nettavisen kontaktet Islamsk Råd Norge for å spørre om organisasjonen gir støtte til ekstreme muslimer som blir overvåket av PST, så svarer organisasjonens sekretær Asghar Ali at tjenesten Trygg Muslim har ligget brakk siden den ble lansert våren 2008.

- Initativtakerne trodde at vi kunne bidra med mer enn det vi kunne i denne sammenhengen, så det rant ut i sanden, sier Ali.

- Så dere yter ikke støtte til folk for å hindre at de blir overvåket av PST?

- Nei, det som ligger ute er gammel informasjon, sier Ali.

Les også: - En martyr for noen, en terrorist for andre

- Vil fjerne det
Ali sier at Trygg Muslim ble til da det var en del offentlig debatt om holdninger i politiet overfor innvandrere og hva det kunne gi seg utslag i.

- Det er ingen som er interessert i at noen skal overvåkes automatisk på grunn av hudfarge, for eksempel, sier Ali.

- PST-sjefen bekreftet i går at de holder oppsikt med shariastudent Mohyeldeen Mohammad fra Larvik. Reagerer dere i Islamsk Råd Norge på det?

- Vi har ingen formening om den saken. Det er en faglig vurdering som PST må gjøre, sier Asghar Ali.

Han opplyser at IRN kommer til å gjerne tjenesten Trygg Muslim fra nettet som en følge av at Nettavisen tok kontakt om saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag