RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville ikke se åstedet

(TV 2)
Sist oppdatert:
Den drapstiltalte 20-åringen ønsket ikke å bli med retten tilbake til åstedet der Dereka Maria Mikula ble drept natt til 15. mars i år.

Tirsdag ettermiddag reiste rettens medlemmer fra Ytre Follo herredsrett i Drøbak til huset i Son der 16 år gamle Dereka Maria Mikula ble drept natt til 15. mars i år.

Påkjenning
Før rettens medlemmer satte seg i bussen, ba forsvarer Bjørn Haugen om at hans klient måtte få slippe å reise tilbake til huset der han var da Dereka ble drept. Påkjenningen ville bli for stor, mente Haugen.

Ønsket ble innvilget av rettens formann Finn Kløvstad under forutsetning av at den tiltalte holdt seg i nærheten av huset i tilfelle rettens medlemmer ønsker å stille ham noen spørsmål på åstedet.

- Han hadde et nært forhold til den avdøde, og ønsket ikke å rippe opp i minner om det som var skjedd der, sa hans forsvarer Bjørn Haugen til pressen etter at befaringen.

- Retten får en helt annen forståelse av hvordan ting har skjedd når de selv har vært på åstedet. Tiltalte har full rett til å være med, men det hadde ikke stor betydning at han ikke var med inn i leiligheten, sa aktor, statsadvokat Arild Holden, til NTB etter befaringen.

Blodspor
Tirsdag formiddag ble åstedsrapporten presentert i Ytre Follo tingrett. Mens bildene fra åstedet ble vist, så den tiltalte ned i bordplata foran seg.

Etterforskere fra Kripos gikk også gjennom sine funn på åstedet-

- Mest sannsynlig har den tiltalte oppholdt seg på stedet på det tidspunktet drapet ble begått. Alt tyder også på at tiltalte har blødd mens han var der, sa politibetjent Rune Nielsen fra Kripos til tingretten, ifølge NTB.

Mistet bevisstheten
Den 20 år gamle drapssiktede tidligere vennen til Dereka har innrømmet å ha vært på åstedet.

I sin forklaring sa han at han ble invitert inn i huset av Dereka natt til lørdag 15. mars i år, men at han på et tidspunkt mistet bevisstheten. Mandag sa han at han så «en skygge i øyekroken». Deretter at han våknet opp på gulvet en drøy meter fra den døde Dereka.

Påtalemyndigheten mener derimot at den siktede brøt seg inn i huset og tok livet av sin venninne.

Leiligheten der Dereka Maria Mikula bodde sammen med søsteren og moren sin har stått tom siden drapet skjedde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere