RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville nekte kabinansatte å bruke bunad

Sist oppdatert:
Braathens-ansatte som ønsket det, har i alle år ikledd seg bunad på 17. mai. Denne tradisjonen ville ledelsen i SAS Braathens ha en slutt på.

SAS Braathens-ledelsen mente ifølge VG at bunadbruken innebar en sikkerhetsrisiko. Før helgen ble kabinforeningen i selskapet varslet om at den mangeårige tradisjonen var over, og at bunader heretter var forbudt.

Kan bruke sløyfer
- I SK-systemet er ikke dette noen tradisjon, så heretter bruker vi vanlig uniform, het det ifølge avisen i e-posten, hvor ledelsen i flyselskapet samtidig åpnet for at ansatte kunne bære 17. mai-sløyfer på de korrekte uniformene.

Hos de Braathens-ansatte satte e-posten sinnene i kok.

- Braathens har alltid vært et folkelig selskap, og det er mange av våre ansatte som ønsker å videreføre denne tradisjonen, sier Anlaug Asbøll, nestleder i kabinforeningen, til avisen.

Skiftet standpunkt
Ledelsen i SAS Braathens benektet tirsdag overfor VG at de ville forby ansatte å bruke nasjonaldrakt, men innrømmet senere at det hadde vært diskutert.

SAS Braathens-ledelsen har ifølge informasjonssjef Kenneth Vikse skiftet standpunkt, og vil nå likevel tillate ansatte som ønsker det å gå på jobb i bunad på 17. mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere