RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville redde valp - nær død

Hanne (52) ville redde valpen fra drukningsdøden. Bare flaks gjorde at hun ikke omkom selv.

(iOslo.no) Fredag kveld gikk Hanne Terjesen (52) på tur med sine to hunder langs Drammenselva. Da den vesle bullterriervalpen Kaiman (11 uker) falt i vannet, og ble dratt med den sterke strømmen, hoppet 52-åringen etter. Det kunne kostet henne livet, skriver Drammens Tidende.

Et stykke ut i elva fikk Terjesen tak i lille Kaiman, og bet seg fast i nakkeskinnet hans, og svømte med han inn mot land. Inne ved kaia kom hun seg inn mellom to lektere.

De to lekterne var imidlertid både for høye og glatte til å komme seg opp på. I tillegg lå de så tett at de fort kunne klemt valpen og redningskvinnen flate. Samtidig tæret den strie strømmen av kaldt flomvann på kreftene.

Men redningen kom også med flommen. Sjøheimevernet ryddet nemlig opp skrot og trær i elva, og fikk ved en tilfeldighet øye på den hvite valpen mellom lekterne. Dermed ble både Terjesen og Kaiman reddet - i siste sekund.

- Hun var nedkjølt og sliten. Hun hadde ikke tålt å ligge mange minuttene til i vannet før dette hadde gått galt, sier skipssjefen på sjøheimevernets båt, Trond Becher.

Selv husker ikke Terjesen hvor lenge hun lå i vannet.

Les flere nyheter fra iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere