Gå til sidens hovedinnhold

- Ville ringt Snåsamannen igjen

Helseministeren sier han fortsatt vil øke bevilgningene til alternativ medisin.

Mandag sto helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) frem med sin historie om da han brukte Snåsamannen for å få hjelp til å helbrede sin kolikk-syke sønn.

- Håkon nærmet seg jo alderen der kolikk ofte går over, men både jeg og Rigmor (daværende kone, red.anm.) følte den ganen at han ble kurert av Snåsakaillen. At det var nøyaktig det samme som forløp to ganger forsterker dette inntrykket, sa Hanssen til VG mandag.

- Ville ringt igjen
Tirsdag gjenfortalte Hanssen historien i TV 2s Tabloid. Han sa også at han vil kunne komme til å ringe Snåsamannen igjen.

- Dette handler ikke om at jeg ikke tror på norske leger. I en desperat situasjon er man ofte villig til å gjøre mye, sier Hanssen til TV 2.

Biologiprofessor Kristian Gundersen ved Universitetet i Oslo kritiserte helseministeren for å gå ut offentlig med sin historie om Snåsamannen.

- Vi har hatt et sykehus som drev med utdrivelse av spøkelser, vi har hatt stortingsrepresentanter som har brukt offentlige midler på å ringe til spåkoner, og så har vi hatt nærmest massehysteri omkring Snåsamannen, sa Gundersen.

- Bevilgningene vil øke
Helseministeren sier til Nettavisen at han vil øke bevilgningene til forskning på alternativ medisin.

- Både denne og tidligere regjeringer har satset på forskning på alternativ medisin gjennom NaFKAM (Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin, red.anm.). Dette er derfor ingen ny politikk. Også i årene som kommer er det naturlig at bevilgningene kommer til å øke noe, sier Bjarne Håkon Hanssen til Nettavisen.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene