RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville skyte statsadvokat

Sist oppdatert:
Da 37-åringen fra Lillehammer ble tiltalt for voldtekt, truet han både statsadvokaten og kvinnen som hadde anmeldt han.

Nå er mannen dømt til 90 dagers ubetinget fengsel for truslene. Dette er en tilleggsstraff for to lagmannsrettsdommer han fikk i samme forbindelse i 2005, og som han nå soner, skriver lokalavisa Gudbrandsdølen Dagningen.

Det ble for mye for 37-åringen da han i 2004 fikk tiltalebeslutningen som tilsa at han hadde voldtatt en kvinne fra Lillehammer-distriktet.

Ville skyte
Forspillet var at mannen skulle kjøre kvinnen hjem etter en fest. De to havnet i stedet i mannens leilighet, der kvinnen påstod at mannen voldtok henne.

Da politiet forkynte tiltalebeslutningen om voldtekt for mannen, svarte han med å uttale at han skulle skyte kvinnen. Han uttalte at han gjerne skulle sitte inne i mange år bare han fikk drept henne.

Ble sint
I politihuset, og i påhør av flere politifolk, sa mannen at han «nå måtte han skyte statsadvokaten». Han navnga statsadvokaten. Under episoden i politihuset, ble mannen så voldsom at tre tjenestemenn måtte legge ham i gulvet og sette på ham håndjern.

- Jeg husker jeg ble sint, men fremsatte ikke truslene, hevdet lillehamringen i retten ifølge avisa.

Tingretten tror mest på de fornærmede, etter at både statsadvokaten og hans sekretær, og politifolk, vitnet i retten ifølge avisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere