*Nettavisen* Nyheter.

Ville snakke med familien på Filippinene

- Det første de spurte etter, var å få snakke med familiene sine, forteller den filippinske visekonsulen. Tirsdag traff han mannskapet som overlevde Rocknes-havariet.

20.01.04 21:29

Åtte av de overlevende etter skipskatastrofen er fra Filippinene. Tirsdag ettermiddag kom derfor visekonsulen ved den filippinske ambassaden i Stockholm til Bergen for å treffe dem. I over én time snakket Porfirio Mayo Jr. med sjøfolkene fra hjemlandet.

- De er selvsagt lei seg over å ha mistet gode kolleger. Samtidig har de et håp om at noen av dem fortsatt er i live, sier Mayo Jr.

Hoppet i sjøen

Fire av filippinerne er fortsatt innlagt ved Haukeland Universitetssykehus. Fire andre ble utskrevet tirsdag kveld, sammen med tre nederlandske kolleger.

Under møtet med visekonsulen fortalte de åtte filippinerne at de med en gang skjønte alvoret i ulykken.

- Da båten begynte å kantre, hoppet fem av dem umiddelbart i sjøen. Etter fem minutter ble de reddet opp. De var selvsagt svært redde, sier Mayo Jr.

Tre av sjøfolkene var i maskinrommet, og ble først berget ut av skipet etter sju timer.

- Disse tre er også de som er mest medtatt. De har fått fysiske skader, og er svært preget av situasjonen. I det hele var alle mer stille enn det som er vanlig, og de reflekterer mye over ulykken, sier han.

Savner familien

- Da jeg snakket med dem, ønsket de først å fremst å snakke med sine familier. De savner dem mye, svært mye, understreker Majo Jr.

Rederiet er nå i gang med å organisere kontakt mellom sjøfolkene og deres pårørende.

Under det improviserte pressemøtet på Haukeland Universitetssykehus, benyttet visekonsulen anledningen til å takke for all god hjelp. Han roste både redningsmannskapene, rederiet og norske myndigheter. Dette er en takknemlighet som også de overlevende har uttrykt.

- De er veldig takknemlig over all hjelp de har fått, også til de pårørende. Og de var imponert over redningsarbeidet, formidlet ambassadens utsendte. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.