RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville tvangsflytte festglad nabo

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Bergenseren var lei naboens festbråk og gikk rettens vei for å få ham vekk for godt.

(iBergen.no) : Den 43 år gamle mannen gikk først til forliksrådet for å løse problemet. Da det ikke ga resultater gikk han i stedet til retten og saksøkte naboen. Der ville han at den 23 år gamle studenten skulle dømmes til å flytte fra Nordnes, i følge BA.

I retten førte 43-åringen sin egen sak. Han hevdet at studenten som hadde vindu mot samme bakgård hadde holdt ham våken på nattestid. Dette mente saksøkeren var ulovlig i Norge.

43-åringen påsto at han hadde mistet nattesøvn på grunn av bråket. Det skal ha ført til at han ikke fikk arbeidet som vanlig, og han krevde derfor også erstatning for 16 timers tapt arbeidsfortjeneste.

Studenten mente derimot at det bare var snakk om tre-fire tilfeller i løpet av noen måneder, og viste til at ingen andre naboer hadde klaget. Retten konkluderte med at 43-åringen ble plaget av støy ved tre anledninger i 2005, men at det måtte naboen tåle selv på nattestid.

- Høylydt festing er åpenbart unødvendig, og det kan unngås. Tre tilfeller er likevel ikke urimelig i en bygård med mange leiligheter, herunder en stor del studenthybler, står det i dommen i følge avisen.

I dommen heter det også at saksøkeren har en unormal lav toleransegrense for slik støy. 43-åringen ble også dømt til å dekke 23-åringen, som nå paradoksalt nok har flyttet til Oslo, sine saksomkostninger på 21 500 kroner.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere