*Nettavisen* Nyheter.

Ville tvangsgifte 12-åring

Faren og broren ville sende 12-åringen til Irak for å gifte henne bort, ifølge politiet. Jenta ble utsatt for trusler og vold fra de to.

Det var moren, søsteren og den 12 år gamle jenten som har fortalt politiet om situasjonen. De tre har nå flyttet fra resten av familien. De tre skal ha forklart at faren truet med å sende jenta til Irak for å gifte seg, mens broren skal ha slått henne fordi hun pratet med andre gutter, skriver Dagbladet.

Fredag ble faren og broren varetektfengslet i fire uker i Oslo tingrett.

- Retten mener fengsling er helt nødvendig for å hindre nye straffbare forhold mot NN (jenta, red.anm.). Truslene mot NN synes å være på grunn av kulturkollisjon; sterk motstand mot at hun er ute om ettermiddagen/kvelden, at hun snakker med gutter og et ønske om å gifte henne bort i Irak, skriver tingrettsdommer Arild Nesdal i varetektskjennelsen.

Rettssaken mot de to skal etter planen komme opp for retten alt neste måned. De har fått forbud mot å oppsøke, forfølge eller på noen vis ta kontakt med jenten frem til midten av april neste år, melder Dagbladet.

De to nekter ifølge sin forsvarer, advokat Thomas Wyller, straffskyld. De har sagt at de vil respektere besøkelsesforbudet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.