Ville tvinge kvinne til å ta livet av seg

Ville ikke leve mer etter å ha mishandlet kvinnen med balltre.

21.01.08 15:41

En 26 år gammel mann står tiltalt i Bergen tingrett for å ha forsøkt å få en 21-årig kvinne til å ta livet av ham.

Slo med balltre
Mannen er også tiltalt for mishandling av kvinnen og for å ha holdt henne fanget i leiligheten de to bodde i, i tillegg til flere narkotikaforbrytelser og tyveri. Tiltalen går også på mishandling, trusler og frihetsberøvelse av en annen mann, skriver Bergens Tidende.

Episoden med kvinnen fant sted natt til 1. april 2006. Mannen kom hjem fra en bytur og begynte å krangle med kvinnen om noen penger som skulle være borte. Hun skal ha erkjent å ha tatt pengene, hvorpå den tiltalte skal ha slått henne med et balltre på knærne. Deretter skal han ifølge aktoratet ha sparket henne, noe han sier han ikke husker å ha gjort.

Ville knivstikkes
Mannen skal deretter ha angret på å ha slått henne. Han hentet en kniv, som han forsøkte å få kvinnen til å bruke mot seg. Ifølge sin egen forklaring i retten i dag, skal mannen ha sagt han ikke hadde lyst å leve lenger. Han forsøker deretter å få kvinne til å stikke kniven i magen på seg.

- Hun strittet imot og det ender med at hun treffer meg på armen, sa 26-åringen i retten i dag.

Mishandlet mann
Mannen festet deretter et belte rundt halsen på seg selv, og fikk kvinnen til å stramme til. Han besvimte, og da han våkner igjen var kvinnen borte.

26-åringen er også tiltalt for å ha holdt fanget og mishandlet en mann natt til 8. april i fjor. Han skal ha stukket et skarpladd våpen i munnen på mannen og truet med å drepe ham. Tiltalte erkjenner ikke straffskyld for dette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.