RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville voldta eksen med agurk

En 44 år gammel mann er dømt til fem års fengsel for å ha voldtatt sin tidligere samboer på særdeles brutalt vis.

Sommeren 2002 var 44-åringen og den fornærmede kvinnen samboere. Noen måneder senere brøt forholdet sammen, og han flyttet. Sommeren etter oppsøkte 44-åringen sin ekskjæreste for å gjøre ferdig oppussingen av et bad han hadde begynt på. Da skjedde voldtekten.

Voldtatt i timer
Av dommen fremgår det at 44-åringens tidligere samboer sa til ham at hun ikke ville bli berørt da han tok henne på armen etter litt jobbing. Hun påpekte at forholdet dem i mellom var avsluttet. Ifølge kvinnen slo mannen henne da i ansiktet med knyttet hånd. Hun skal deretter ha blitt kommandert til å ta av seg klærne, før han førte henne inn på soverommet.

Ifølge dommen strakk de seksuelle overgrepene seg over flere timer, og de innebar en rekke tilfeller av tvang og fornedrende seksuelle handlinger.

44-åringen ville blant annet hente en agurk på kjøkkenet og bruke den til å voldta eks-samboeren. Det klarte kvinnen å få ham fra.

44-åringen forsøkte i tillegg til overgrepene også å legge en tauløkke rundt halsen på og å binde henne, fremgår det av dommen.

Skjerpet straff
Mannen ble i tingretten dømt til fire års fengsel, men Borgarting skjerpet straffen til fem års fengsel. 44-åringen anket straffeutmålingen til Høyesterett fordi han mente den var for streng. Han viste til en voldtektsdom han hadde fått i Sverige tidligere, og en lovhjemmel som ga anledning til å sette straffen lavere. Påtalemyndigheten mente på sin side at det burde være straffskjerpende at han tidligere var dømt for voldtekt.

Etter voldtekten er 44-åringen også dømt for sju tilfeller av brudd på besøksforbudet mot sin eks-samboer, både gjennom tekstmeldinger, blomster, e-post og brev.

Allerede i 1997 ble mannen dømt til fem års fengsel i Göta Hovrätt for blant annet grov voldtekt av en 15 år gammel jente. Hun skal ifølge Høyesterett ha blitt utsatt for krenkelser tilsvarende de han nå påførte sin tidligere samboer. I 2000 blir han prøveløslatt. Under tre år senere skjedde altså en ny voldtekt.

44-åringen er også dømt for vold mot en annen kvinne han bodde sammen med.

- Krenkende
I Høyesteretts dom heter det at « den voldtekten som domfelte nå er domfelt for, var meget brutal og krenkende. Forholdet pågikk i flere perioder i omkring tre timer. Fornærmede ble påtvunget forskjellige seksuelle krenkelser(¿)Forholdet har klare islett av vold, frihetsberøvelse og mishandling» , står det i dommen.

Høyesterett anslår at normal straff for voldtekten og besøksforbudet er fengsel i cirka fire år. På bakgrunn av den tidligere svenske voldtekten og en tidligere voldsdom, mener retten at straffen må bli strengere.

Retten konkluderer derfor med at fem års fengsel er passende.

44-åringen er tidligere dømt til å betale voldtektsofferet 4.442 kroner i erstatning og 110.000 kroner i oppreisning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere