*Nettavisen* Nyheter.

Vin blir valgmedisin

Foto: TV 2

MOLDE (TV 2 Nettavisen): Venstre åpner for vinsalg i butikkene. - Dette blir en viktig sak i valgkampen, sier Unge Venstre-leder Lars Henrik Michelsen til TV 2.

16.04.05 19:00

Sammen med Venstre-leder Lars Sponheim tok Michelsen et glass vin for å markere at landsmøtet i Venstre vedtok at vinsalg i butikk skal inn i partiprogrammet for de neste fire årene.

Flere utsalg
Flere steder i landet finnes det i dag ikke Vinmonopolutsalg, selv om innbyggerne selv ønsker det. I det nye programmet sier Venstre at det skal være opp til lokalpolitikerne om de ønsker et slikt utsalg eller ikke.

- Det er litt i Venstres ånd at det skal være opp til lokalpolitikerne om man skal åpne for vin i butikken, og hadde jeg styrt en kommune ville jeg sagt at vinsalg i butikken det er bra, sier Michelsen.

Bestemmes lokalt
Venstre sier i sin nye programformulering at kompetansen for å avgjøre om det skal være vinsalg i butikkene, skal overlates til lokalpolitikerne.

- Kommunestyrene er gode til dette, det er de som i dag gir tillatelse til sjenking av vin, så kommunene har allerede i dag delvis kompetanse på dette området, sier Venstre-leder Lars Sponheim til TV 2.

I vedtaket sier Venstre at de mener kommunestyrene kan ta stilling til butikkvin i den enkelte kommune, der vinmonopolet ikke er et tilbud til befolkningen.

Vin blir valgmedisin
Lederen i Unge Venstre lover at han nå vil kjempe for at vinsalg i butikk også skal bli regjeringens politikk.

- Det er bare den borgerlige regjeringen som kan innføre vin i butikk. Og når Venstre og Høyre synes det er en god ide, tror jeg at det og kan bli regjeringens politikk, sier Michelsen.

Han mener saken kan bli en viktig sak i valgkampen, ettersom opposisjonen ikke ønsker vinsalg i butikkene.

- Stemmer du Venstre kan du få vin i butikk, er Unge Venstre-lederens nye valgkampslagord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.