*Nettavisen* Nyheter.

Vingeklipper forsvarssjefen

Etter at han er fratatt ledelsen over forsvarets kommunikasjonsavdelingen, må uttalelsene til forsvarsjef Sverre Diesen godkjennes politisk.

30.01.08 23:20

Forsvarssjef Sverre Diesen er kjent som en mann som uttrykker seg i uvanlig klare ordelag.

Nå har imidlertid forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen bestemt å fjerne en del av Diesens ledelse, nemlig kommunikasjonsavdelingen.

Praktiske hensyn
Diesen har lagt fram beregninger som viser at politikerne vedtar et større forsvar enn de bevilger penger til, og presentert regnestykker som viser at distriktspolitiske hensyn går på bekostning av den operative evnen. Han har også foreslått å legge ned flere baser og MTB-våpenet.

Kommunikasjonsavdelingen skal fra nå av være underlagt Strøm-Erichsen som begrunner dette med praktiske hensyn.

- Jeg har ingen kommentar utover at jeg først og fremst vil gi statsråden en anbefaling om beslutningen, sier Diesen selv.

I strid med instruksen
I forsvarssjefens instruks som er forankret i Stortinget, heter det at han skal fremme uavhengige vurderinger og råd. Beslutningen om at Strøm-Erichsen nå er sjef over forsvarets kommunikasjonsavdeling, betyr i praksis at Diesens uttalelser må godkjennes politisk. Dette kan bety at beslutningen er i strid med instruksen.

213585

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag