RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/A.Carrasco Ragel

Virus stoppet Bergen-cruise

Sist oppdatert:
500 passasjerer ventet på kaia da beskjeden kom: Cruiset til Bergen må stoppes på grunn av et mystisk virus.

Rundt 100 personer ble smittet av viruset på den forrige turen med cruiseskipet «Van Gogh». Også den turen gikk til Bergen og norske fjorder. Fortsatt er 16 av passasjerene fra den turen syke, skriver The Guardian.

Opptil 500 passasjerer var nå klare til å reise fra kaia i Harwich, Essex, da de fikk den triste beskjeden. Cruiset fra England til Norge må stoppes, etter råd fra de lokale helsemyndighetene. Helsemyndighetene har nå krevd at både skipet og mannskapet om bord må gjennom grundige undersøkelser for å finne ut av viruset som rammet dem på sist tur.

- Jeg beklager at vi har måttet gå til dette skritt, å holde skipet tilbake av helsemessige årsaker. Men passasjerenes helse er selvsagt førsteprioritet for alle de involverte, sier kaptein Andy Rudge i de britiske kystvaktmyndighetene til avisa.

Ifølge en talsmann for den britiske kystvakten ble 16 av mannskapet på 250 syke på den forrige turen, i tillegg til over 80 passasjerer. De to hardest rammede pasientene ble hentet med helikopter om bord i skipet og fraktet til sykehus.

- Vi har vært i tett dialog med både lokale og sentale helsemyndigheter om smitten i dag, for å forsikre oss om at fremtidige passasjerer om bord i dette skipet ikke blir syke, sier kaptein Andy Rudge.

- Vi har også hatt kontakt med skipets eiere og cruiseoperatøren og orientert dem om beslutningen, sier han videre.

«Van Gogh» er eid av det Nederland-baserte Club Cruise, og skulle etter planen besøke Bergen, Flåm, Gudvangen og Rosendal under norgesbesøket. Dette blir det nå altså ikke noe av.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere