RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viser fram "gamle" politikere

Sist oppdatert:
Seniorsaken har laget bilder av politikere slik de vil se ut om 20-30 år. - Hvordan ville du like å bli lagt til sengs klokka 17.00? spør de Jens Stoltenberg.

De manipulerte bildene viser Jens Stoltenberg, Kjell Magne Bondevik og Jan Petersen som eldre menn. Bondevik får spørsmålet «Hvordan vil du like at noen andre styrer kvaliteten på din alderdom», mens Petersen får spørsmålet: «Hvordan ville du like å bli nektet å jobb fordi du er 56»?

- Vi passer på å presisere at bildene er manipulert. Politikerne manipulerer så mye med oss nå i valgkampen, at vi synes at vi kan gjøre det samme med dem, sier organisasjonssekretær Tore Henning Larsen i Seniorsaken Norge til TV 2 Nettavisen.

På storskjerm
På grunn av dårlig økonomi vil ikke Seniorsaken lage plakater med bilder av politikerne, men ledelsen skal vise bildene på organisasjonens første generalforsamling lørdag.

- Bildene skal blåses opp på storskjerm. Jeg synes ikke vi er ufine. Er det noe som er sikkert, så er det at alle blir eldre, til og med politikere, sier Larsen.Mobiliserer
Seniorsaken ber nå sine 44.000 medlemmer rundt omkring i landet om å stille sine lokale politikere de samme tre spørsmålene som de tre partilederne har fått.

- En tredjedel av befolkningen i Norge har fylt 50 år, sier Larsen og minner om at vi om noen år vil møte en kraftig eldrebølge på grunn av babyboomen etter krigen.

- Antall personer over 50 år vil øke med 75 prosent de neste årene. Dagens yngre eldre i dag, som partilederne, vil neppe finne seg i å bli lagt klokka 17.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere