RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Visste om Forsvarets bombehund

Sist oppdatert:
Politiet i Trondheim var klar over at det fantes en lokal bombehund, men hevder at Forsvaret nektet å bistå.

Magnar Skaret ved Sør-Trøndelag politidistrikt sier til Kanal 24 at de var klar over at Ørland hovedflystajon har en bombehund.

- Jeg kan bare si at vi har kjennskap til at de tidvis har slik kapasitet på Ørland hovedflystasjon, men akkurat i den tiden da vi diskuterte det internt så hadde vi fått svar fra Oslo at de kom med hund. Da tenkte vi ikke noe mer på det, sier Skaret til Kanal 24.

Skaret sier også at politiet fikk inntrykk av at bombehunden ikke var tilgjengelig.

- Det ville vært en underhånds undersøkelse, i og med at vi hadde fått svar fra Forsvaret at de ikke kunne bistås, sier Skaret.

Major ved sjefbasesettet Ørland hovedflystasjon, Tore Sem Ørland, sier at Forsvarets bombehund kunne bistå i løpet av en time, og dermed spart politiet for seks timer venting da de fryktet for en bombe på St. Olavs hospital i Trondheim.

- Gitt kapasiteten vi hadde og flyvær med Seaking-helikopter kunne vi vært i Trondheim på under en time, sier major ved sjefbasesettet på Ørland hovedflystasjon, Tore Sem Ørland, til TV 2 Nyhetene.

Men det fikk ikke Forsvarets bombehund Lexi anledning til. For da katastrofealarmen gikk ved St. Olavs Hospital litt over syv søndag morgen, valgte politiet i Trondheim istedet å hente bombehunden Aron, helt fra Oslo.

Dermed kan dramaet ha pågått i 6 timer lenger enn nødvendig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere