Gå til sidens hovedinnhold

- Visste ranet skulle skje i påsken

To dager før ranet skal politiet ha kjent til at Nokas ville bli ranet i påsken. Likevel klarte de ikke avverge ranet. Nå skal Politidirektoratet granske metodene som ble brukt.

- Vi fikk informasjon om at ranet skulle skje i påsken og at det skulle være rettet mot Nokas, sier en politikilde til Rogalands Avis.

Ifølge avisen skal en rekke politifolk ha uttalt misnøye med håndteringen av ranet. Politikilder sier at dersom opplysningene om ran hadde nådd betjentene, kunne de gjort et viktig spaningsarbeid i forkant. Samtidig kunne de ha vært bedre rustet til å håndtere det grove ranet.

Politiinspektør Ernst Rossebø ved Rogaland politidistrikt nekter for at de visste at ranet skulle skje i påsken. Han sier at det eneste de visste var at ranet skulle foregå mot en tellesentral eller en pengetransport i Stavanger.

Kartlegger politiarbeidet
Hva politiet visste i forkant av ranet, er en av flere forhold som Politidirektoratet nå skal se på. I en pressemelding opplyser direktoratet at de har satt ned en arbeidsgruppe som skal evaluere politiets arbeid.

- Arbeidsgruppen skal kartlegge og eveluere omstendighetene i forbindelse med ranet i Stavanger, og fremme forslag om eventuelle forbedringer relatert til bevæpning, prosedyrer, utstyr, materiell og bruk av personell ved utrykning til skarpe oppdrag, heter det i pressemeldingen som ble sendt ut torsdag.

Arbeidsgruppen skal også vurdere informasjonsutveksling mellom de involverte ledd i politiet, i samarbeid med eksterne institusjoner i den hensikt å forebygge kriminelle handlinger.

- Stavanger-ranet skal dessuten vurderes i forhold til andre lignende saker den siste tiden, opplyser Politidirektoratet.

Legger fram rapport
Arbeidsgruppen har hentet sine medlemmer fra flere politidistrikt, øvrige enheter i politiet og fra direktoratet. Gruppen skal ledes av politimester Oddbjørn Mjølhus, som er leder for beredskapsseksjonen i Politidirektoratet.

Innen 18. juni skal de legge fram sine anbefalinger. Direktoratet presiserer at arbeidsgruppen ikke skal evaluere etterforskningen i Stavanger.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot