RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vitne forsvunnet fra Sogndal

Sist oppdatert:
SOGNDAL (TV 2 Nettavisen): Politiet etterlyser en 35 år gammel somalisk mann i forbindelse med drapet på Hedda Karterudseter (19). De to skal ha kranglet drapsnatten og han tok nattbussen til Oslo bare timer etter at Hedda ble funnet død.

Politiet betegner mannen som et vitne, og han ble sett gående sammen med Hedda på en gang- og sykkelvei like etter en rundkjøring 100-200 meter fra utestedet Meieriet etter en konsert.

Politiet kjenner identiteten til mannen, som er av somalisk opprinnelse, men har ikke lyktes i å få tak i ham. Mannen er 35 år gammel, og kom til Norge i 2001. Familien har ikke sett mannen siden torsdag, og meldte ham søndag savnet.

Kranglet
35-åringen er etter det TV 2 Nettavisen får opplyst etterlyst internt i politiet med navn og bilde. TV 2 sitter på opplysninger om at vitnet og den avdøde har kjent hverandre fra tidligere og at de kranglet i løpet av kvelden.

Bare tre timer etter at Hedda ble funnet død, skal han ha tatt nattbussen til Oslo. Politiet i Oslo er nå bedt om assistanse for å kom i kontakt med det etterlyste vitnet. Teknikerne fra Kripos reiste mandag til Oslo med sitt materiale for å fortsette arbeidet der.

Det var på en pressekonferanse mandag at det kom fram at politiet etterlyster mannen i forbindelse med drapet.

Observasjon
- Det har kommet inn en ny observasjon av Hedda, like over rundkjøringen i retning folkehøgskolen. Ut fra observasjonen er hun ikke alene. Hun går med en mannsperson. Vi har ikke klart å komme i kontakt med vedkommende, men ønsker å komme i kontakt med ham, sa politiadvokat Knut Broberg.

Hedda og den etterlyste mannen skal ha blitt observert noe etter 01.15 natt til torsdag, da den forrige sikre observasjonen av Hedda ble gjort. På dette tidspunktet hentet hun kåpen sin i garderoben på utestedet.

Politiet er fortsatt interessert i tips fra folk som kan ha sett noe interessant på strekningen mellom utestedet Meieret og skolen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere