RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vitne fulgte etter drapsparet

Sist oppdatert:
- Han har vært en skikkelig detektiv, sier politiet.

Politiet pågrep i ettermiddag to personer, det etterlyste drapsparet Kyösti Ensio Ulmanen (59) og hans kone Tarja Stenhus (43) i Ytre Arna i Bergen kommune.

Paret har selv identifisert seg som det etterlyste paret. Det var en vitneobservasjon av paret som førte til pågripelsen.

Så paret på en rasteplass
- Vi fikk en rekke henvendelser i natt fra personer som mente å ha sett paret, men de ringte ganske lenge etter observasjonen, og da var det for sent for oss å gjøre noe med det, sier operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt til Nettavisen.

Søndag ringte imidlertid et vitne inn og sa han hadde sett noen han trodde var det etterlyste paret på en rasteplass vest for Dale.

- Det er ganske langt til Dale, cirka 7-8 mil fra sentrum, og tok derfor litt tid å komme seg dit.

Kjørte etter
Vitnet bestemte seg derfor for å følge etter paret og han holdt kontakt med politiet underveis.

- Han har sikkert kjørt over en mil før vi møtte ham og byttet plass, sier Stiegler.

- Han har vært en skikkelig detektiv, så all ære til ham. Han har gjort en kjempejobb!

Mannen som fulgte etter drapsparet ønsker å forholde seg anonym.

- Han er litt nervøs, de er jo tross alt dømt for drap, og en dag skal de jo ut igjen, sier Stiegler.

Dømt for drap
Kyösti Ensio Ulmanen (59) og Tarja Stenhus (43) soner sammen i det finske fengselet Övertorneå, like ved grensen til Sverige. 15. august fikk de permisjon for å gifte seg. Mens de var på bryllupsreise benyttet de muligheten til å forlenge den - på rømmen.

- Ulmanen er dømt for et drap i Sverige i 1991, mens Stenius er dømt for dobbeltdrap i Finland i 1996, sa politisjef Seppo Kinnunen til aftonbladet.se torsdag.

Paret ble lørdag etterlyst i Norge etter at de ble sett ved en kafé i Rødberg i Buskerud. Politiet i Nordre Buskerud hadde en større leteaksjon etter paret lørdag, men til ingen nytte.

- Det mest nærliggende å tro er at de har dratt vestover mot Hordaland, sa operasjonsleder Nils Thorsrud ved Nordre Buskerud politidistrikt til Nettavisen lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere