RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vitne til Nettavisen: - Hele huset flyttet seg 20 meter, jeg skjelver fortsatt i hele kroppen


DRAMA: Hjelpemannskaper jobber i området der et snøskredet har truffet flere hus i Longyearbyen. Eva Grøndal (innfelt) bor i ett av husene som ble tatt av skredet.
DRAMA: Hjelpemannskaper jobber i området der et snøskredet har truffet flere hus i Longyearbyen. Eva Grøndal (innfelt) bor i ett av husene som ble tatt av skredet. Foto: Tipser / NTB scanix/privat
Sist oppdatert:
- Da jeg endelig kom meg ut av huset så jeg de andre naboene, men jeg ble redd da jeg så at det var noen som manglet, sier Eva Grøndal.

Rundt klokken 10.30 lørdag formiddag ble flere hus truffet av skred på Svalbard.

Syv personer er skadet etter snøskredet. Tre av disse er alvorlig skadet, og to av dem er barn.  

Eva Grøndal bor i ett av husene som ble truffet, og er tydelig preget av hendelsen.

Her kan du tipse Nettavisens redaksjon på mail, eller ring 02060.

- Ville komme meg ut!

- Hele huset mitt flyttet seg 20 meter, jeg skjelver fortsatt i hele kroppen og er glad for å være i live. Da jeg kjente at huset flyttet på seg hadde jeg ett ønske: å komme meg ut! sier hun til Nettavisen.

Eva Grøndal, vitne til skredet på Svalbard. Bildet er fra en tidligere anledning.

Når Nettavisen snakker med Grøndal har hun kommet seg velberget ut av huset. Hun var ikke i tvil om hva som var i ferd med å skje da hun ble tatt av skredet sammen med hele huset.

- Jeg skjønte med en gang at det var et skred og ble redd. Jeg tenkte på at jeg ikke måtte bli sittende fast under gjenstander eller av snø, sier hun til Nettavisen.

Grøndal bor alene i huset og kom seg ut ved første anledning. 

- Naboer manglet

- Da jeg endelig kom meg ut av huset så jeg de andre naboene, men jeg ble redd da jeg så at det var noen som manglet. Foreløpig er de ikke gjort rede for, og alle er bedt om å ta med spader.

- Det er også mange som leter i snøen. Det er helt mørkt her på grunn av mørketiden så det er vanskelig og folk bruker lomme- og hodelykter, forteller hun.

Alle berørte blir bedt om å melde seg til krisesentralen på Svalbard.

- Jeg er glad for at jeg er berget, og har meldt meg til krisesentralen.

Formelt er ingen savnet, men det jobbes med å få oversikt over hvem som bodde i husene og om de var til stede under raset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere