RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vitner for sextiltalt prest

Sist oppdatert:
Tidligere politioverbetjent Finn Abrahamsen stiller som vitne i saken mot den overgrepstiltalte presten fra Hedmark.

HAMAR (Nettavisen): Den 55 år gamle presten ble i fjor dømt til ni års fengsel for overgrep mot sin stedatter gjennom 13 år i Glåmdal tingrett. Mandag begynte ankesaken i Eidsivating lagmannsrett.

Eks-polititopp vitner
Presten nekter straffskyld, og håper familiemedlemmer og en kjent politietterforsker skal overbevise juryen om at han er uskyldig.

I neste uke inntar tidligere politioverbetjent i Oslo politidistrikt, Finn Abrahamsen, vitneboksen.

- Jeg er stevnet som vitne og har forklaringsplikt. Jeg vil uttale meg om etterforskningen. Jeg har snakket med forsvarer og lest papirene i etterforskningen, sier Abrahamsen til Nettavisen.

- Kan du si hva du vil forklare i vitneboksen?

- Nei, hva jeg vil si i retten kan jeg ikke si nå, svarer Abrahamsen.

Abrahamsen var tidligere etterforskningsleder i Oslo, og har etterforsket en rekke drap og overgrep. I dag jobber han blant annet i tv-programmet «Etterlyst».

- Finn Abrahamsen skal uttale seg om hvordan deler av etterforskningen er håndtert. Han har gått igjennom saken og vil si noe om hva som ikke er gjort og hva som kunne vært gjort i etterforskningen, sier prestens forsvarer Sigmund Øien til Nettavisen.

- Startet da hun var fem
Stedatteren, som i dag er 24 år, ble adoptert fra Thailand da hun var 1 år og 10 måneder gammel. Overgrepene skal ha startet da hun var 5 år. Når ankesaken nå kommer opp i Eidsivating lagmannsrett blir det opp til juryen å avgjøre om jenta snakker sant når hun forteller om årevis med seksuelle overgrep og vold.

Først etter at hun flyttet ut fra hjemmet, begynte hun å snakke om overgrepene. Aktor Bodil Thorp Myhre fortalte at hun først snakket med personer på skolen og i kirken, men at hun først ikke ønsket å anmelde forholdet. Først etter at en journalist fikk nyss om saken, tok menigheten kontakt med den 55 år gamle presten. Det var i august 2006. 11. september 2006 anmeldte hun saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere