*Nettavisen* Nyheter.

Vitner må se trikkedraps-siktet

Politiet planlegger å la vitnene til trikkedrapet få se den siktede norsk-somalieren i en personkonfrontasjon.

04.09.04 17:29

- Vi har ikke motsatt oss en personkonfrontasjon. Den vil trolig finne sted i løpet av en uke eller to, sier den siktedes forsvarer, advokat Heidi Bache-Wiig til NTB.

Amok med kniv
Den 23 år gamle Terje Mjåland ble drept og flere andre ble skadd da en mann gikk amok med en stor kniv på trikk nr. 17 til Rikshospitalet i Oslo, tirsdag 3. august.

Konfrontasjonen kan bli en sterk opplevelse for vitnene til tragedien. Den drapssiktede vil stå sammen med flere andre med lignende utseende bak en glassvegg. Vitnene får så anledning til å se om de kjenner igjen 40-åringen blant de oppstilte personene.

Politiet etterlyste i slutten av august 60 trikkepassasjerer som ikke hadde meldt seg for politiet. Noen har tatt kontakt, men langt ifra alle.

- Vi har ikke snakket med alle som var om bord i trikken. Det er viktig fordi vi ønsker å tegne et så riktig bilde som mulig av det som skjedde, sier politiinspektør Terje Kristiansen til NTB.

Ingen nye avhør
Politiet har ikke avhørt den siktede etter at de første forsøkene på å snakke med ham strandet, men etterforskerne har ingen grunn til å tro annet enn at han var alene om drapet.

- Han er ikke i psykisk stand til å la seg avhøre. Når eventuelle avhør kan starte, vet vi foreløpig ikke, sier Kristiansen.

Advokat Bache-Wiig synes å spore en bedring i helsen til sin klient.

- Han er i noe bedre form, men han hører fortsatt stemmer og er psykotisk. Bekjente av ham er blitt avhørt av politiet, og de har forklart at han har hatt stemmer i hodet i minst to år, sier advokaten.

Tilregnelig?
To psykiatere er oppnevnt av retten for å ta stilling til den siktedes psykiske helse og finne ut om han er strafferettslig tilregnelig. Fredag møtte de 40-åringen for første gang.

- De rettssakkyndige skal etter planen levere sin innstilling i slutten av september. Før den tid blir det neppe aktuelt for min klient å la seg avhøre av politiet, sier Bache-Wiig. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.