*Nettavisen* Nyheter.

Vitner til stede under drap i Hareid

Politiet jobber ved åstedet der en mann fredag ettermiddag funnet ble drept på Hareid. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Det var vitner til stede da en mann ble drept i Hareid fredag, bekrefter politiet. En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for drapet.

09.08.14 20:00

Den siktede er etnisk norsk statsborger. Han er ikke fra Ulstein eller Hareid, men har adresse på Sunnmøre.


– Jeg er på vei hjem fra ferie og vil ankomme Ålesund natt til søndag. Foreløpig har jeg ingen kommentar, men jeg vil møte min klient snarest mulig, sier mannens forsvarer Erling Flisnes til NTB.

Lørdag kveld var 30 vitner avhørt i saken, og politiet har i tillegg fått rundt 30 tips. Det var flere personer til stede under drapet, men politiet ønsker ikke å si hvor mange.

Manglet kroppsdeler

Den drepte manglet flere kroppsdeler da han ble funnet i en kommunalbolig på Bigset i Hareid kommune fredag ettermiddag. Politiet vil ikke si noe om hvilke kroppsdeler som var fjernet, men opplyste senere at kroppsdelene var funnet i leiligheten.

– Vi vet ikke hvordan drapet skjedde. Vi har begynt å danne oss et bilde av hendelsesforløpet, men så lenge avdøde ikke er obdusert er det spørsmål som gjenstår, sier fungerende politimester Ingar Bøen i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lensmann i Ulstein og Hareid, Odd Kulø og fungerende politisjef Ingar Bøen under en pressekonferanse lørdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)


Politiet opplyser at de har en god formening om hvem avdøde er, og at mannens nærmeste familie er varslet. Avdøde vil bli sendt til enten Ålesund eller Bergen for obduksjon.

Den avdøde er trolig også en mann i 20-årene, opplyser politiet. Leiligheten der den drepte ble funnet tilhører en bekjent av den avdøde og den siktede.

Tidligere trusler

Den siktede truet avdøde med kniv i Hareid sentrum én eller to dager før drapet.

– Vi fikk høre om episoden etter drapet. Det var vitner til stede, men vi ble ikke kontaktet på en måte som gjorde at vi aksjonerte, sier politimesteren.

Den siktede ble pågrepet i Ålesund natt til lørdag.

– Det var en lang kjede av indisier som ledet til pågripelsen. Han er foreløpig ikke avhørt. Det vil sannsynligvis skje lørdag. Han er psykisk i stand til å bli avhørt, men praktiske forhold gjør at det ikke har skjedd, opplyser Bøen.

Den siktede fremstilles for varetektsfengsling i Ålesund mandag. Politiet mistenker ikke at det er flere gjerningsmenn i saken.

Krimteknikere i gang

En etterforskningsgruppe på 36 politifolk fra Sunnmøre politidistrikt og Kripos arbeider med saken. De ni etterforskerne fra Kripos bistår med taktisk og teknisk etterforskning og bidrar med å lete etter elektroniske spor.

– Vi vurderer fortløpende hvor mange personer vi skal ha på saken, men det var en fordel for oss å komme godt i gang, sier Bøen til NTB.

Politiet ber personer som har opplysninger som kan knyttes til saken, om å ta kontakt.

Redde naboer

De kommunale boligene ble oppført i nabolaget for rundt tre år siden, til store protester fra naboene i området.

– Vi advarte mot dette allerede når denne boligen ble bygget for noen år siden. Vi visste ikke hva vi ville få midt i byggefeltet her. Vi hadde ikke forventet at det skulle skje noe så dramatisk, men at noe ville komme til å skje hadde vi ventet, sier Cecilie Bigset til TV 2.

Nabo Jeanette Klungsøyr sier til Sunnmørsposten at det har vært stor trafikk til og fra sosialboligen. Ordfører Anders Riise i Hareid forteller til avisen at krisetelefonen deres har fått mange henvendelser. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag