RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vitner truet i rødspritsak

Sist oppdatert:
KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Karl Frode Isaksen krever 200.000 kr i erstatning når rettssaken etter rødspritbrannen starter i dag. Samtidig etterforsker politiet trusler i saken.

Tirsdag starter rettssaken etter at en 24-åring skal ha helt nærmere én liter rødsprit over Isaksen og tent på under en fest i Lillesand på en sen nyttårsaftenfest i fjor.

24-åringen nekter straffskyld. Saken går i Sand tingrett i Grimstad over tre dager.

Vitner truet
Vitner skal være forsøkt truet, og statsadvokat og aktor i saken, førstestatsadvokat Edward Dahl, sier til TV 2 Nettavisen at han mandag ba politiet etterforske trusselpåstandene.

- Det dreier seg om tekstmeldinger som er sendt rundt for å forsøke å påvirke vitner. Jeg vurderer i hvert fall én av dem som truende, sier Isaksens bistandsadvokat, Ben Fegran til TV 2 Nettavisen.

I tekstmeldinger som skal komme fra den nære kretsen rundt den tiltalte, karakteriseres rødspritofferet som sinnssyk. Folk trues til å tie og være forsiktige med hva de sier. En tredje sier rett ut:

«Trenger vitner til å svekke Karls troverdighet.»

Krever erstatning
Bilder fra Brannskadeavsanittet ved Haukeland sykehus viser hvorfor Karl Frode Isaksen (28) krever erstatning etter rødsprithendelsen.

Han lå åtte dager i respirator før han kom tilbake. Nå krever han 80.000 kroner i tapt arbeidsfortjeneste og rundt 120.000 kroner for tort og svie.

- Det er også klart at han får alvorlige mén. Vi vil komme tilbake med dette senere, når graden av uførhet er klarlagt, og kreve erstatning for senskadene, sier Fegran.

Isaksen er forfulgt av uhell. 23. september falt han av t-banen i Oslo og pådro seg alvorlige skader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere