RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vogntog med eksplosiv last veltet

Sist oppdatert:
Et vogntog fra Hydro på Sunndalsøra har kjørt av veien og ligger delvis i en elv. Lasten kan eksplodere om den kommer i kontakt med vann.

- Vi har sperret E 39 nord for Vadheim og verken biler eller folk får bevege seg nærmere enn 150 meter av sikkerhetshensyn fordi vogntoget har farlig last, sier operasjonsleder Odd-Arve Solvåg ved Sogn og Fjordane politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Vogntoget var på vei fra Hydro på Sunndalsøra mot Førde, og ligger nå veltet delvis ned i ei elv.

Eksplosivt
- Det er lastet med aluminiumsslagg, som er eksplosivt dersom det kommer i kontakt med vann eller luft, sier operasjonsleder Solvåg.

Ifølge et øyenvitne TV 2 Nettavisen har snakket med, lekker det fra tilhengeren, men det skal ikke ha vært eksplosjoner.

Fører sitter i
Politiet fikk melding om ulykken like nord for Vadheim i Sogn og Fjordane klokken 00.15 natt til tirsdag. En drøy time senere jobber brannmannskaper fortsatt med å få føreren ut.

- Han sitter ikke fastklemt, og skal ikke være alvorlig skadd, men arbeidet er risikofylt for hjelpemannskapene. Brannvesenets folk har friskluftsutstyr og vernedrakter, sier Solvåg.

Hydro Aluminium på Sunndalsøra er varslet om ulykken.

TV 2 Nettavisen kommer med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere