RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voksen mann funnet drept

(TV 2)
Sist oppdatert:
Personen som fredag ble funnet drept i et skogholt i Kvæfjord i Troms, er en voksen mann. Det bekrefter polititiet overfor TV 2 Nettavisen lørdag. Politiet tror mannen ble drept torsdag eller fredag.

– Vi kan nå bekrefte at avdøde er en voksen mann, sier politiinspektør ved Midtre Hålogaland politidistrikt, Merete Hessen, til TV 2 Nettavisen lørdag.

Politiet er nå interessert i opplysninger om bevegelser, spesielt kjøretøyer, som er observert i området fra torsdag cirka klokken 12 til fredag i 18-tiden, da liket av mannen ble funnet.

– Vi mener personen ikke lå på funnstedet torsdag i 12-tiden, forklarer Hessen.

Kripos-bistand
Etterforskere fra Kripos var lørdag ute ved åstedet Rudda på Storfjord i Kvæfjord kommune hvor avdøde ble funnet av en turgåer ved 18-tiden fredag.

Politiet bekreftet allerede lørdag formiddag overfor TV 2 Nettavisen at de, utfra omstendighetene på åstedet, etterforsker dødsfallet som drap med ukjent gjerningsperson. Kripos ble hentet inn for å bistå etterforskningen både teknisk og taktisk.

Foreløpig er ingen mistenkt i saken.

Vet ikke kjønnet
Den drepte var inntil lørdag ettermiddag ikke identifisert, og politiet kunne ikke gi opplysninger om verken kjønn eller alder, bortsett fra at det var snakk om en voksen person.

Om grunnen til at politiet ikke ville ut med kjønn på avdøde, sa operasjonsleder Tom Johannessen ved Midtre Hålogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen:

– Vi er rett og slett ikke helt sikre, det er grunnen til at vi ikke kan si noe om kjønn. Vi vet det ikke.

– Har kroppen ligget ute lenge?

– Nei, det har den ikke, svarte operasjonsleder Johannessen.

Etter hva TV 2 Nettavisen erfarer skal mannen være påført betydelige ytre skader. Politiet har beskrevet drapsmistanken som «visuell» og «åpenbar». Ifølge politiinspektør Merete Hessen ved Midtre Hålogaland politidistrikt ble mannen funnet liggende på en slik måte at man ikke kunne fastslå kjønn uten å flytte på kroppen.

Politiet gjennomfører nå en rundspørring i nabolaget i et forsøk på å kartlegge bevegelsene i området de siste dagene.

Etterforskerne vil arbeide ute i skogholdet på Storjord i alle fall ut lørdagen. Politiet sier til TV 2 Nettavisen at arbeidet kan ta tid, ettersom de må nærme seg åstedet svært forsiktig.

Funnet av turgåer
Det var en turgåer som ved 18-tiden fredag ettermiddag fant en død person i et skogholt i Kvæfjord kommune. Politiet ble varslet om funnet av avdøde klokken 18.20 fredag kveld. Turgåeren, som ifølge avisa Nordlys skal være en kvinne i 50-årene, har fått status som vitne i saken.

Ifølge lokalavisa Harstad Tidende er mannskaper fra Sivilforsvaret er også utkalt til stedet for å bistå med utstyr som telt og lignende for politiet.

Stedet hvor den døde personen ble funnet er et populært tur- og treningsområde. Det bor ingen mennesker i umiddelbar nærhet til åstedet.

Politiet ønsker tips i saken på telefon 77 04 36 00.

TV 2 Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere