RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vokser mer enn vi bygger

Sist oppdatert:
Oslos befolkningstall eksploderer. Barnehagekøene vokser, skolene er overfylte og byggebransjen klarer ikke holde tritt.

Totalt har byen fått 11.023 nye innbyggere det siste året, en vekst på 2,1 prosent.

- En så stor vekst tror jeg Oslo aldri har hatt, muligens med unntak av 1946, da alle kom tilbake til byen etter krigen, sier Geir Thorsnæs, som jobber med befolkningsstatistikk i Oslo kommune, til Teknisk Ukeblad sine nettsider.

Babyboom
Årsaken til veksten er blant annet økt innvandring, babyboom og rekordlav utvandring. Barnefamilier blir også værende i sentrum lengre enn tidligere. Det merkes på barnehagekøene.

Daglig leder i Omsorgsbygg Oslo KF sier til tu.no at de bygger det remmer og tøy kan holde. Allikevel klarer de ikke å holde tritt med befolkningsøkningen. I år står det mellom 500 og 600 i kø, ifølge daglig leder Jan-Egil Claussen.

Frustrert skoleverk
Også i skoleverket et frustrasjonen stor. Skolene er overfylte, og Oslo kommune har regulert til boliger uten å ta hensyn til konsekvenser for skolene, sier leder i Utdanningsforbundet i Oslo, Terje Vilno.

Avtroppende byråd i Oslo kommune, Grete Horntvedt (H), avviser at kommunen fører en for liberal politikk. Hun sier kommunen har et sterkt utbyggingsønske, men at politikerne er i stand til å takle det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere