RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Faksimile YouTube

Voldsmann avslørt av Youtube

Sist oppdatert:
Bergenserens (17) grove mishandling av kameraten ble filmet og lagt ut på Youtube, så alle kunne se. Også politiet.

(iBergen.no) Forrige tirsdag ble den tidligere ustraffede gutten dømt til fengsel og bot for oppbankingen av kameraten. Uten den fellende beviset på Youtube, ville han fortsatt hatt et prikkfritt rulleblad.

- Festlig
- Hvorfor det ble filmet? Det var sikkert en som syntes det var festlig, så han filmet med mobilen og la det ut på nettet, fortalte 17-åringen under rettssaken.

Det var fredag 1. juni i år at kameratgjengen gikk for å feste ved et kjent naturområde i en av Bergen bydeler. Utover kvelden steg promillen og 17-åringen pekte seg ut sin ett år yngre kamerat som plageoffer.

- Jeg begynte å plage ham på tull. Det tolererte han ikke. Han spurte om jeg ville slåss, så jeg spyttet etter ham. Det var ikke meningen at klysen skulle treffe. Da ble han sint og vi begynte å slå og sparke. Jeg mistet litt kontrollen, fortalte 17-åringen da han forklarte seg i en såkalt tilståelsessak for retten forrige uke.

18 slag på 52 sekunder
Samtidig som kameratene braket sammen, sto en annen og filmet kampen med mobiltelefonen. I løpet av det 52 sekunder lange klippet blir 16-åringen slått og sparket i hodet og overkroppen 18 ganger. Den rasende 17-åringen tar også sats og hopper på den liggende gutten.

I dommen beskrives slagsmålet slik: «Volden utøves i hovedsak mens fornærmede ligger på bakken, i fosterstilling, og har oppgitt enhver deltakelse i slagsmålet. Slik siktede selv beskriver opptakten fremstår volden også som tilnærmingsvis blind, eller ihvertfall uten noen forklarlig bakgrunn.»

Etter overfallet hadde 16-åringen smerter i ansiktet og hodet i flere dager.

- Ville bare skade ham
- Jeg ville bare skade ham, det var ingenting annet som gikk gjennom tankene mine da. Jeg bare slo og slo for jeg var så sint, innrømmet 17-åringen overfor retten.

Først da tilskuerne ba ham slutte, roet han seg ned.

Videoklippet havnet kort tid senere på nettstedet Youtube. Der ble det oppdaget av politiet, som kunne identifisere gjerningsmannen og sikte ham for legemsfornærmelse.

- Ja, jeg må vel si at det var en enkel sak å etterforske. Gjerningsmannen ble gjenkjent på filmen, ettersom vi hadde hatt litt med ham å gjøre tidligere. Han hadde også selv sett filmen på Youtube, sier politioverbetjent Svein Føllesdal ved Laksevåg politistasjon til iBergen.no.

Tilsto
Videoen levnet ingen tvil om at 17-åringen var den skyldige. Både i politiavhør og under rettssaken var det bare å legge kortene på bordet. Tilståelsen fikk imidlertid liten betydning for straffen, som ble skjerpet med fem ekstra dager i forhold til det politiet hadde foreslått.

«(...) Voldsanvendelsen det er tale om står etter rettens syn frem som stygg.» heter det i dommen, der 17-åringen fikk 35 dager betinget fengsel og 5000 kroner i bot. Gutten valgte å ta betenkningstid til dommen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere