RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldsomt oppgjør med sex-trakassering i Norges TV-bransje

ALEKSANDER SCHAU postet lørdag en rekke meldinger på Twitter om sextrakassering i mediebransjen.
ALEKSANDER SCHAU postet lørdag en rekke meldinger på Twitter om sextrakassering i mediebransjen. Foto: Morten Holm (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Journalist Aleksander Schau postet lørdag en rekke innlegg på Twitter, hvor han skriver at «vinteren kommer» for en rekke personer i Norges TV-bransje.

Fotballjournalisten hintet allerede fredag om at han hadde planer om å poste eksplosivt innhold på Twitter. «På hvilken ukedag og på hvilket tidspunkt passer det best å legge ut en lengre tråd på Twitter hvor broer brennes, oppgjør tas og mørke historier fra arbeidslivet deles? Spør for en venn», skrev Schau da.

Det tyder på at lørdagens poster på ingen måte var impulsive, men tvert imot gjennomtenkt. Han skriver også at dette har gnagd på ham lenge.

- Jeg bruker som oftest Twitter til fjas, fotball, retweets og formidling av eget arbeid. Det har jeg tenkt til å fortsette med, men først tror jeg at jeg må snakke litt alvor. For det er noe som har gnagd meg og mange andre altfor lenge. Det er på tide å får det ut, starter Schau med i «post 1».

Schau skriver om en person som snek seg inn på et hotellrom og la seg i kollegaens seng etter et julebord, tross gjentatte avvisninger, om en som stakk hendene ned i buksa på en kvinnelig kollega da hun bøyde seg framover arbeidspulten, en som presset en kollega opp mot veggen mens han klemte brystene hennes, en som på et julebord bet en kollega i puppen.

Han skriver også om en som «likte å banke opp nyutdannede kvinnelige kollegaer på nachspiel».

«Du ventet til du var alene med dem og de var svært beruset/skjenket før du kastet dem veggimellom. Så truet du dem til stillhet. Det vil ikke skje igjen», skriver Schau.

Nettavisen har vært i kontakt med Schau, som ikke ønsker å uttale seg akkurat nå.

«Nå skal jeg dusje av meg denne dritten. Takk for meg.», avslutter Schau i post 24.

Du kan følge Twitter-kontoen til Aleksander Schau her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere