RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtatt mens hun sov

Sist oppdatert:
Kvinnen i 30-årene var full og dårlig, og gikk og la seg med klærne på. Da hun våknet, var hun naken. En 28 år gammel mann er dømt for å ha voldtatt henne.

28-åringen ble i Sunnhordaland tingrett dømt til fengsel i to og et halvt år for voldtekt. I tillegg må han betale 101.000 kroner i oppreisning og erstatning til offeret, skriver Haugesunds avis.

Det var sommeren 2003 at kvinnene og hennes søster var på byen i Leirvik, og tok med seg to menn de ikke kjente på nachspiel. Fornærmede var full og dårlig, og gikk og la seg fullt påkledd. Først da en av mennene var i ferd med å forgripe seg på henne, våknet hun. Hun prøvde å dytte ham vekk, uten å lykkes, skriver avisen.

Dagen etter følte kvinnen seg så dårlig at hun kontaktet lege. Selv hevder den tiltalte mannen at samleiet skjedde frivillig. Det trodde ikke retten på.

- Voldtekten fant sted på fornærmedes eget soverom, og fremstår som en graverende integritetskrenking. Tiltalte har på en opprivende måte utnyttet den situasjonen fornærmede var i for å få tilfredsstilt sine egne lyster, heter det i den enstemmige dommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere