Gå til sidens hovedinnhold

Voldtatt mens hun sov

Kvinnen i 30-årene var full og dårlig, og gikk og la seg med klærne på. Da hun våknet, var hun naken. En 28 år gammel mann er dømt for å ha voldtatt henne.

28-åringen ble i Sunnhordaland tingrett dømt til fengsel i to og et halvt år for voldtekt. I tillegg må han betale 101.000 kroner i oppreisning og erstatning til offeret, skriver Haugesunds avis.

Det var sommeren 2003 at kvinnene og hennes søster var på byen i Leirvik, og tok med seg to menn de ikke kjente på nachspiel. Fornærmede var full og dårlig, og gikk og la seg fullt påkledd. Først da en av mennene var i ferd med å forgripe seg på henne, våknet hun. Hun prøvde å dytte ham vekk, uten å lykkes, skriver avisen.

Dagen etter følte kvinnen seg så dårlig at hun kontaktet lege. Selv hevder den tiltalte mannen at samleiet skjedde frivillig. Det trodde ikke retten på.

- Voldtekten fant sted på fornærmedes eget soverom, og fremstår som en graverende integritetskrenking. Tiltalte har på en opprivende måte utnyttet den situasjonen fornærmede var i for å få tilfredsstilt sine egne lyster, heter det i den enstemmige dommen.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21

Kommentarer til denne saken