*Nettavisen* Nyheter.

Voldtatt midt i sentrum

En kvinne i 20-årene ble natt til søndag voldtatt midt i den mest folksomme delen av Haugesund.

04.03.07 15:04

Litt før klokken 04 søndag morgen ble politiet varslet om en voldtekt i Haugesund sentrum.

- Vi ble oppringt av en person som hadde møtt jenta ute på gata. Vi vet derfor ikke nøyaktig når voldtekten skjedde, sier operasjonsleder Trond Friberg ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Nettavisen.

Offentlig toalett
Kvinnen er sendt til sykehus. Samtidig har politiet sperret av stedet der voldtekten skal ha funnet sted.

Stedet er nedgangen til et tidligere offentlig toalett på Bytunet i Haugesund. Plassen mellom Haraldsgata og Strandgata i Haugesund er det mest befolkede området på kveldstid i helgene. Voldtekten skjedde altså i en trappenedgang til et gammel offentlig toalett mellom utestedet To Glass og Haugesund turistinformasjon.

- Hvis noen har oppholdt seg i området, og sett noe som kan ha vært et slikt overgrep, så ønsker vi kontakt med dem, sier Friberg.

- Merkelig
- Det høres utrolig merkelig ut. Jeg var der mellom 0315 og 0330. Det var mange mennesker og god stemning ved Banken bare 40 meter unna. 60 meter unna trappenedgangen sto det to politibiler, sier et vitne til Nettavisen.

Mannen hadde selv vært på byen, men oppdaget ikke noe unormalt ved stedet. Han mener det er merkelig at noen skal ha blitt utsatt for noe slikt midt i sentrum uten at noen har hørt kvinnen skrike.

- Dette er jo få meter fra byens hovedgate, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.