RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtatt på Rådhusplassen

Sist oppdatert:
Midt på Rådhusplassen angrep 28-åringen den da 18 år gamle jenta. Nå er han dømt til fire års fengsel.

(iOslo.no) I tillegg er han dømt til å betale 120.000 kroner i oppreising og 50.322 kroner i erstatning. Fredag kom dommen fra Borgarting lagmannsrett, og her støttet man fullt opp under dommen fra tingretten fra tidligere i år.

Mannen var tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved vold eller truende adferd, og da saken gikk for retten nektet 28-åringen for å ha voldtatt kvinnen. Men retten trodde altså ikke på mannens forklaring.

Svært krenkende
«Samleiet var på ingen måte frivillig fra fornærmedes side», står det i dommen. Ifølge dommen så ble kvinnen voldtatt «på en svært smertefull og krenkende måte» på Rådhusplassen i fjor vinter. Overgrepet skal ha skjedd i 03-tida natt til søndag 27. november i fjor.

Kvinnen har forklart at mannen grep tak i hånden hennes, og la henne ned i bakken. Mens 18-åringen kjempet imot det hun kunne, ble hun også truet på livet.

Retten legger vekt på at mannen skal ha truet med å drepe kvinnen. Han skal ha holdt hånden over jentas nese og munn, og deretter dratt av henne buksa og gjennomført samleie, mens jenta gråt og skrek. Ifølge dommen fra tingretten så handlet tiltalte forsettlig.

- Han visste hva han gjorde, og forsto at samleiet skjedde mot hennes vilje. Dette kan det ikke være mulig å misforså, sa dommer Peter Vogt under domsopplesningen i september.

Dermed tror ikke retten på 28-åringens forklaring.

- Retten finner at tiltaltes forklaring virker lite troverdig. Det har ikke kommet fram noe som tilsier at vi ikke skulle tro på fornærmedes forklaring, sa Vogt.

- Redd for å gå ut

Dommeren presiserte at det på det aktuelle tidspunktet var kaldt ute, ca. 1 grad, vått og at de befant seg på et offentlig sted der det også var andre.

- At det skjedde på et offentlig sted må anses som særlig nedverdigende, sa Vogt.

Han sa at 18-åringen er blitt påført betydelig psykiske lidelser som følge av hendelsen, og at hun har fått angst, har isolert seg og fortsatt er redd for å ferdes ute. Han presiserte likevel at det går noe bedre med kvinnen.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere