RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtatt spilte død

Sist oppdatert:
Politiet mener kvinnen overlevde voldtekten ved å spille død. Nå er en 34 år gammel mann tiltalt for drapsforsøk og voldtekt mot kvinnen.

Voldtekten, som fant sted på Holmlia i 1998, ble avslørt da mannen måtte avgi DNA-prøve fordi han var siktet for en rekke andre voldtekter.

Samtykket til DNA-prøve

Det var først i oktober i fjor at politiet pågrep 34-åringen. Da ble han siktet for voldtekt og ran mot flere østeuropeiske kvinner.

I forbindelse med pågripelsen godtok mannen at det ble tatt DNA-prøve. Da dukket Holmlia-saken opp, siden politiet satt på prøver fra voldtekten.

Ifølge tiltalen var voldtekten særdeles grov.

Kvinnen ble angrepet bakfra ved 04.30-tiden i juli 1998 og tiltalte skal da ha tatt tak med begge hender rundt halsen hennes og klemt til.

Da kvinnen falt om på gulvet, lot hun som hun besvimte og var død.

«Han lykkes ikke i sitt forehavende fordi (N.N. voldtektsofferet.red.anm) lot som om hun besvimte og spilte død», heter det i tiltalepunktet om drapsforsøk.

Etterpå skal 34-åringen ha voldtatt kvinnen. Han er også tiltalt for å ha ranet henne for klokke, armbånd, ringer og pengene hun hadde i lommeboken.

– Trekker ut

Til tross for at 34-åringen er siktet for flere andre voldtekter, velger påtalemyndigheten å kjøre denne saken separat.

– Det er fordi etterforskningen i de andre sakene trekker ut i tid. Vi vil ikke utsette fornærmede for mer ventning. Dessuten må vi ta hensyn til at tiltalte sitter i varetekt, sier statsadvokat Kim Sundet til TV 2 Nettavisen.

Han skal være aktor i saken når den kommer opp for Oslo tingrett i slutten av august. I retten vil det også møte to psykologisk sakkyndige.

– De stiller fordi tiltalte nekter å snakke med de sakkyndige. De vil derfor være til stede for å observere vedkommende, sier Sundet.

Det er tatt forbehold om å legge ned påstand om forvaring for mannen.

Mannens advokat, Jan Christian Kvanvik, ønsker ikke å si hvordan 34-åringen stiller seg i forhold til tiltalen. Kvanvik bekrefter at hans klient er siktet for flere andre voldtekter, men sier det ikke er tatt ut tiltale i noen av de andre sakene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere