*Nettavisen* Nyheter.

Voldtekstmann hjalp ofre

DNA-prøver fra en avdød mann viste at han sto bak to uoppklarte voldtekter der han hjalp ofrene å komme seg hjem etterpå.

07.02.06 06:58

I Telemark i juni i fjor kom en kvinne i slutten av 30-årene til seg selv etter å ha blitt voldtatt. En ukjent mann tilbød seg å hjelpe henne og hjalp henne å finne taxi, sier politiet til VG.

Dopet
Det samme skjedde med et voldtektsoffer i Vestfold. Også der dukket en vennlig mann opp og tilbød en kvinne i 50-årene hjelp til å komme seg hjem.

Begge kvinnene ble voldtatt på vei hjem fra restaurant. De husker lite fra voldtektene og det antas at de kan ha blitt dopet på restauranten. For en tid siden kjente Telemarks-kvinnen igjen mannen i en fotokonfrontasjon. Mannen ble kalt inn til avhør, men døde brått dagen før han skulle til politiet.

DNA-testet
Politiet satt på andre opplysninger som gjorde at mistanken mot mannen nå var så sterk at retten gav Vestfold-politiet anledning til å DNA-teste liket og fikk full match. Politiet vil nå undersøke om mannen kan ha ståtte bak andre uoppklarte voldtekter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.