*Nettavisen* Nyheter.

Voldtekt ga samfunnstraff

Voldtatt, men ikke utsatt for samleie.

19.01.10 13:33

En 17-åring og to 18 år gamle gutter er i Stavanger tingrett dømt for voldtekt. Begge 18-åringene erkjente delvis straffskyld, mens 17-åringen erkjente ikke straffskyld.

Ifølge grunnlaget for tiltalen skal de tre guttene den 6. juni i fjor ha ført diverse gjenstander i skjeden til fornærmede, skriver Rogalands Avis.

Fornærmede, de tiltalte og flere andre ungdommer var på fest. De fleste på festen var det som retten betegner som «godt beruset».

På grunn av beruselsen sovnet fornærmede. Etter hvert begynte de tiltalte å stappe diverse gjenstander inn i fornærmedes underliv samtidig som de tok bilder av dette.

Misforstått moro
Retten kom til at fornærmede var voldtatt av de tre, men at handlingene hun var utsatt for ikke kunne sidestilles med samleie.

Blant annet viste retten til gjenstandenes beskjedne størrelse.

I kjennelsen fra Stavanger tingrett heter det også at retten legger vekt på at handlingen ikke var seksuelt motivert, men misforstått moro og en sterkt krenkende handling overfor fornærmede.

Også i forbindelse med straffeutmålingen la retten betydelig vekt på krenkelsen fornærmede var blitt utsatt for.

Spredningsfare
Retten la også vekt på at krenkelsen ble ytterligere forsterket ved at det ble tatt bilder og film, noe som medførte en spredningsfare.

I formildende retning la retten vekt på at handlingene ikke var seksuelt motivert.

På grunn av ung alder valgte retten også at ingen av guttene skulle dømmes til fengselsstraff.

De to 18-åringene fikk 237 timer samfunnstraff hver, mens 17-åringen slapp med 120 timer samfunnstraff.

De to 18-åringene ble også dømt til å betale til sammen 25.000 kroner i oppreisning til fornærmede, mens 17-åringen slapp med et oppreisningsbeløp på 5000 kroner.

Les flere nyheter fra Rogaland her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.